Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti: “Dileme koje sam imao su ostale, ali…”

0

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila na sednici 20. januara.

“Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti”, naveo je Đukanović na Tviteru.

On je rekao kako veruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

Ponovo su usvojene i izmene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ