Milo Đukanović potpisao sporni Zakon o slobodi veroispovesti uprkos protestima

1
Foto: Profimedia

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpisao je Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, saznaje Radio-televizija Crne Gore, prenosi Blic.

Zakon je usvojen glasovima vladajuće koalicije i SDP-a nakon incidenta u Skupštini Crne Gore.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF) pozvali su prethodno Đukanovića da ne potpisuje Zakon, već da ga vrati Skupštini na doradu.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, a za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

U Skupštini Crne Gore, nakon što je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti, došlo je do hapšenja poslanika DF-a.

1 KOMENTAR

 1. ostvario se decenijski san srbalja da i SPC
  plaća porez! bravo još i u srbiji da krene plaćanje…
  a zanimljivo kako se pazi na dešavanja u
  komšiluku a u svom ataru niko ne reaguje
  pravi incidente na ovakvo nešto?
  “Ukupno 44 doma zdravlja, novosadska Hitna pomoć, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, zvanično su prešli pod nadležnost Pokrajinske vlade.“??????????????????????????
  ili ukineš vlasništvo gradovima nad DZ prebaciš u nepostojeću vladu i…?

Comments are closed.