Milo Đukanović o “slučaju Majbah”: “Ova vlada se svela na dilera automobila”

0
Profimedia

(Beta) – Kabinet predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, saopštio je danas da nadležne službe treba da procene da li on treba da koristi automobil “Mercedes – Majbah” koji Vlada namerava da proda, i ocenio da se Vlada “svela na dilera automobila”.

Predsednik Vlade, Zdravko Krivokapić, rekao je da je Vlada u petak oodobrila prodaju dva takva vozila u državnom vlasništvu, od kojih jedan koristi Đukanović, i da će novac od prodaje dati socijalno ugroženim građanima.

Đukanovićev kabijet je ocenio da Vlada prodaje automobile “brukajući državu i funkcije koje trenutno obavljaju”.

“Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pritom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko ‘Majbaha’ će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog veka”, piše u saopštenju.

Podseća se da je blindirani auto za predsednika nabavljen po proceni nadležnih službi o njegovoj bezbednosti, te “očekujemo da te službe procene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost”.

“To je jedno tehničko pitanje koje se rešava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama kakvih nije bilo… kad je ta ista Vlada rešila da izdvaja budžetska sredstva za obezbeđenje ministarke kulture, nauke, prosvete i sporta”, naveo je predsednikov kabinet.

Vlada je pre nekoliko dana dodela policijsko obezbedenje ministraki Vesni Bratić koja se pročula izjavama da je “žena četnik” i da je hrvatski pisac Boris Dežulović “ustaško smeće”.