Milo Đukanović novu Vladu Crne Gore očekuje već “početkom sledeće godine”: “Na istorijskom su minimumu, potrošili su svoje vreme…”

0
(BETAPHOTO/HINA/Admir BULJUBASIC/DS)

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da već početkom sledeće godine treba očekivati novu crnogorsku vladu.

On je rekao da istraživanje javnog mnjenja pokazuje da je podrška crnogorskoj Vladi, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, na istorijskom minimumu i da je „potrošila svoje vreme“, prenosi N1.

Đukanović je ocenio da ova Vlada „pravi štetu nacionalnim interesima“ Crne Gore i da je treba promeniti.

On je naglasio da sa političkim partnerima i dalje radi na smeni Vlade i da se ti partneri nisu predomislili povodom odluke, već su je samo odložili do određenog datuma, dok sa svojim delom javnog mnjenja dogovore poteze.

Đukanović, koji je lider DPS-a, istakao je da je DPS bila i ostaće stub stabilnosti Crne Gore.

On je za „Antena M“ rekao da je koncept manjinske vlade dobrodošao u DPS-u, da je ova partija spremna da mu pruži podršku, ali da to nije optimalno rešenje, te da su vanredni parlamentarni izbori trenutno najpotrebniji Crnoj Gori.

Đukanović je naveo da je memorandum o saradnji, koji su potpisale četiri stranke manjinskih naroda, SNP, URA i CIVIS, korak u dobrom pravcu. On smatra, međutim, da je za stolom trebalo biti mesta i za još dve manjinske stranke HGI i DUA, ali i SDP i SD.

Povodom izjave Ilira Harasanija iz GP URA da se radi na formiranju manjinske vlade, koju treba da podrži DPS, ali uz uslov da ta stranka ne participira u vlasti i da se Đukanović povuče, crnogorski predsednik je rekao da niko sa međunarodne političke scene nije ni pokušao sa njim da priča o tome.