Milivojević: Apsolutno najmanja izlaznost od 2008. godine…

0
Foto: Printscreen N1

Analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je večeras da je izlaznost na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima bila “apsolutno najmanja” od izbora 2008. godine.

On je za televiziju N1 naveo da “ni u najluđim snovima” nije moguće da izlaznost na današnjim izborima dostigne 50 odsto ako je kako je podsetio, po podacima RIK-a do 18 časova glasalo 40,82 odsto upisanih birača u Srbiji.

Ocenio je da je ozbiljan problem to što su izbori raspisani “u neustavno vreme”.

“Ne možete raspisati izbore nakon isteka mandata ovog saziva parlamenta. Nemamo skupštinu 18 dana, mandat Vlade Srbije traje do isteka mandata skupštine. Mandat traje četiri godine i ni dana više”, kazao je Milivojević.

Poslanik bivšeg saziva Skupštine Srbije Đorđe Vukadinović ocenio je da je jasno da je izlaznost manja nego na prethodnim izborima ali da je pitanje da li je odziv manji za pet ili deset odsto.

“U svim prethodnim izbornim ciklusima uobičajeno je da opozicioni glasači biraju u popodnevnim časovima. Zato je krenulo masovno zvanje građana da glasaju što je apsolutno nezakonito i problematično”, kazao je Vukadinović.

(Beta)