Beograd je jedno od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji, a kapaciteti bolnica su na izmaku. Dok se lekari mukotrpno bore za živote ljudi u jeku pandemije, kompanija Mozzart se od marta trudi da pomogne državi i zdravstvenom sistemu Srbije, kako bi uslovi za rad u bolnicama bili još bolji. Do sada je kroz brojne akcije donirala oko milion evra u borbi protiv korona virusa, od čega je 200.000 bilo za nabavku deset respiratora, 450.000 evra za poboljšanje uslova u bolnicama, 100.000 evra za pomoć najstarijim građanima, a 20 ustanova dobilo je finanijsku podršku.

Plemenite akcije nastavljene su uručenjem najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu u četiri kovid bolnice: KBC Zvezdara, KBC Zemun, KBC Dr Dragiša Mišović i Intitut za ortopediju Banjica.

Uručenje donacije bolnici u Subotici

– Veliko hvala, istrajte u dobrotvornom radu – govorili su lekari u ovim ustanovama, a reči hvale stizale su i od Ministarstva zdravlja.

Mozzart je dao pravi primer na koji način preduzetnici mogu da pomognu, a medicinsko osoblje objasnilo je da su ciljane donacije dragocene, jer na brz i efikasan način mogu da poboljšaju uslove rada u bolnici. U ovom trenutku je od velikog značaja da se prošire kapaciteti u bolnicama, a regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću pomaže u tome donacijom kreveta za intenzivnu negu.

– Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela zemlja, iz dana u dan imamo nove slučajeve zaraženih korona virusom. Kapaciteti u bolnicama se smanjuju i moramo brzo da reagujemo. Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji – naglašava Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Ova kompanija već mesecima izdvaja značajna sredstva za podršku zdravstvenim ustanovama, kroz finansijske injekcije ili nabavkom potrebne opreme, a u velikoj akciji koju su podržale brojne javne ličnosti, lekarima i pacijentima u 40 bolnica širom Srbije uručeno je ukupno 75 tona voća.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.