Milion dolara nagrada i putovanje na Bali – postani i ti predstavnik Srbije na svetskom esports šampionatu

  0

  Ukoliko ste uspešni igrač video igara, a posedujete i takmičarski duh, kvalifikacije za neki od najvećih esport šampionata u CSGO, PES, Tekken7 i DOTA 2 su sjajna prilika da unovčite svoj gejmerski talenat ali i otputujete na Bali na veliko finale IESF svetskog šampionata!

  Već dugi niz godina posredstvom Srpske Esports Asocijacije naši igrači odlaze na finala svetskih esports šampionata – Južna Koreja, Tajvan, Izrael i mnoge druge zemlje, ali nikada do sad finale nije održano na ovako ekskluzivnom mestu – ostrvu Bali u Indoneziji! Ovogodišnji nagradni fond IESF svetskog esports šampionata iznosi čak 500.000 dolara, a svi finalisti će od 27. novembra do 9. decembra 2022. imati priliku da se takmiče i uživaju na magičnim obalama Balija svih 12 dana trajanja turnira.  Ali to nije sve, još 500.000 dolara obezbeđeno je za takmičare na preostala dva svetska esports šampionata: GEF i WSL  što nas dovodi do cifre od vrtoglavih milion dolara nagradnog fonda za esports takmičenja u 2022.

  “Najbolji igrači Counter Strike, Tekken, Pro Evolution Soccer i DOTA 2 imaće priliku da o trošku našeg saveza otputuju na Bali i tamo brane boje Srbije i bore se za nagradni fond od čak pola miliona dolara”, izjavio je generalni sekretar saveza Nikola Nešović. “Naša reprezentacija već godinama unazad ima solidne rezultate, a pobednici svetskog šampionata bili smo 2015 godine, što je pored nas pošlo za rukom još samo Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji. Nadamo se stoga sjajnom uspehu i ove godine”.

  120 zemalja sa šest kontinenata takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija koja se na IESF svetskom esports šampionatu takmiči od njegovog osnivanja.

  Za sve IESF kvalifikacije domaćih igrača zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama. Dobro poznate igre u našoj zemlji uvek obezbeđuju i dobre rezultate. Naši timovi su najčešće najbolje plasirani na Evropskim regionalnim kvalifikacijama a prošle godine smo pobedili u PES Evropskom kupu. Ove godine će se na IESF – u igrati ukupno šest esports naslova, a timovi u Srbiji odmeriće svoje esport snage u već dobro poznatim igrama: CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i PES. Prijave kao i sama takmičenja su potpuno besplatna tako da ovim putem pozivamo gejmere širom Srbije da se prijave i dobiju šansu za vredne nagrade i putovanje na Bali. Osim kvalifikacija za IESF, SESE domaćim takmičarima pruža priliku za plasman i na ostala svetska esports takmičenja: GEF u Istanbulu i WSL u Koreji. Ukupni nagradni fond na ova dva takmičenja biće 500.000 dolara, čime uz IESF totalni nagradni fond za koji se bore takmičari iz Srbije iznosi neverovatnih milion dolara!

  “Kvalifikacije za nacionalne turnire uvek su izazovne a predstavljati Srbiju na tako značajnom takmičenju zaista je velika čast. Za neke od nas je ovo bio prvi internacionalni turnir i nezaboravno iskustvo bez obzira na rezultat” – izjavili su članovi iNation ekipe – prošlogodišnji predstavnici Srbije na IESF šampionatu u Eilatu U IZRAELU.

  Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija održaće se 16. aprila u igri Tekken 7, uživo u prostorijama Srpskog Esports saveza. Live prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem kojeg možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije. Prijave su besplatne preko online forme i biće otvorene za sve igrače do 14. aprila. Najbolji igrač sa nacionalnih Tekken 7 kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nakon ovoga slede kvalifikacije za CS:GO, a potom i za PES i Dotu 2. Prijave za ostale kvalifikacije biće objavljene tokom prve polovine aprila.

  Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.