Novčane nagrade za Milicu, Tijanu, Damira i njihove timove: “Izdvojeno 360.000 evra za osvojene medalje…”

0
Foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu, kao i njihovim trenerima, danas će, prema rečima ministra finansija Siniše Malog, biti isplaćene novčane nagrade zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za to je, kako je saopštilo Ministarstvo finansija, ukupno izdvojeno 360.000 evra.

Siniša Mali je istakao da se za osvajanje zlatne medalje dobija 70.000 evra, za osvajanje srebrne 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

„Milici, Tijani i Damiru, kao i njihovim trenerima, danas će biti uplaćene novčane nagrade koje im pripadaju kao osvajačima olimpijskih medalja“,  naveo je Mali.

On je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada se za zlatnu medalju dobijalo 45.000 evra (40.000 u ekipnom sportu), za srebrnu medalju 40.000 evra (35.000 evra u ekipnom sportu), a za bronzanu 35.000 evra (30.000 evra u ekipnom sportu).

„Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Republike Srbije“, rekao je Mali.

On je još jednom istakao veličanstveni uspeh Milice Mandić, Tijane Bogdanović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da su oni pružili najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

Kako saopšteno – znatno su povećana izdvajanja za sport, pa su tako rebalansom budžeta iz aprila meseca sredstva Ministarstva omladine i sporta povećana za 28,5 odsto.

Tom prilikom je, navodi se, za Olimpijski komitet Srbije opredeljeno dodatnih 118 miliona dinara, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za kvalitetne pripreme naših sportista i timova za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.