Milica Mandić posle zlata: “Presudilo je što je moj udarac prvi bio u glavu. Naslednica? Pa imamo je…”

0

“Emotivna sam, srećna i zahvalna. Da nije moje porodice, verenika, Galeta (trenera), Tijane… ne bih bila ovde. Ovo su moje poslednje Olimpijske igre i htela sam da završim kako dolikuje”, izjavila je danas posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju Milica Mandić.

Ona je osvojila drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je 2012. u Londonu postala prva sportistkinja koja je pod srpskom zastavom osvojila najsjajnije odličje.

Ona je na pitanje da li ovo zlato smatra većim uspehom od onog iz Londona, za RTS izjavila:

“Meni se čini da je veći, strani mediji mi nisu davali velike šanse da ponovim uspeh, pogotovo posle Rija. Išla sam sa verom u sebe, iako je bilo teško znala sam koliko je teško i koliko sam dala za ovo. Išli smo protiv svih šansi i našli se na podijumu.”

Milica je rekla i da su sve protivnice danas bile dobre, i da je svaka borba bila teška za sebe.

“U finalu je presudilo to što je moj udarac bio prvi u glavu. Nije smela da napada silovito više i kontrolisala sam borbu. Bila mi je čast da se borim protiv tih sjajnih devojaka”, rekla je Milica.

Ona je u finalu savladala takmičarku iz Južne Koreje Li Dabin.

Ona je komentarisala i o tome koliko je svesna uticaja na mlade u Srbiji i srpski sport.

“Srećna sam što imam veliki uticaj, nekada je to bio teret, posle Londona. Ponosna sam kada čujem da je neko zbog mene krenuo da trenira tekvondo. Trudim se da propagiram prave vrednosti, ovo je najlepši život koji živim i trudim se da ga prenesem drugim generacijama”, rekla je ona.

Na molbu da razmisli o odlasku u penziju jer su naredne OI već za tri godine, ona je rekla: “To i moj trener kaže. Prvo mi treba odmor da se slegnu utisci i da porazmislim gde smo pošli i odakle krenuli. Ako planiram da nastavim, imam jaka leđa. Naslednica? Videli ste je, Tijana Bogdanović. Ona je izvanredna devojka i presrećna sam što smo posle Rija uspeli da osvojimo zajednu medalju. Prošli smo puno muka i lepih trenutaka”, rekla je Milica Mandić.