Miletić: “Protivnici neka zamisle koliko će novca Evroprajd doneti Srbiji”

2
Printscreen/YouTube/ Newsmax Adria

(Beta) – Organizator Evroprajda Goran Miletić izjavio je danas da svaki protivnik Evroprajda treba da zamisli koliko će novca i promocije ta manifestacija doneti Srbiji.

“Srbija ima obavezu da postane zemlja u kojoj je svako slobodan uz puno poštovanje ljudskih prava, ali problem je što agresivna manjina želi da određuje ko i kada sme da šeta, što u Evropi pripada nekim drugim vremenima”, rekao je Miletić za list Blic.

On je rekao da je od Vlade Srbije dobijeno objašnjenje da je problem u održavanju Evroprajda bezbednost.

“Teško nam je u to da povredujemo, jer smo se i proteklih godina uverili da je policija i više nego spremna da osigura svaki Prajd. Svaki događaj na Evroprajdu će biti apsolutno bezbedan. Pripremili smo 130 događaja tokom Nedelje ponosa”, rekao je on.

Miletić je istakao da bi otkazivanje šetnje bilo protivustavno i u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

“Ne postoji pravni osnov za otkazivanje šetnje, ali ako se to desi, ide žalba MUP-u, pa zatim i Upravnom sudu”, rekao je on.

2 KOMENTARA

  1. Не могу ја да изађем го на улицу и да урлам и демоснстрирам у циљу постизања некаквих слобода ! То није друштвено прихватљиво понашање. Друштвено прихватљиво понашање је одређено, у овом случају, границама јавног морала. Не могу ја, или било ко, да се позивам на своје слободе: изражавања, окупљања, ако се тим “слободама” крши јавни морал ! Једноставно, немогуће је. И то је у сваком од чланова Устава, којим је прописано као право, истовремено и ограничено управо тим прихватљивим друштвеним понашањем, односно, јавним моралом. И ту је крај дискусије. Све што је раније допуштано, из разноразних разлога, које ова власт често злоупотребљава да би се на Западу представила као либерална у том погледу, је заправо погрешна порука овим људима. Позивати се на такве одлуке у прошлим примерима је бесмислено. Сви (евентуални) проблеми које људи оваквих опредељења имају у остваривању својих права, решавају се само и једино у институцијама ове државе. Није јасно где је сада госн’ академик Теодоровић да објасни да ли и ова права спадају у онај вредносни (европски) скуп права којем треба да тежимо, уосталом, где су већ и санкције Русији, или је ова представа ипак резултат неке “кост-бенефит” анализе, као што натрабуња овај несрећник, како га је за разумети, за паре је у Србији могуће све, па и кршити закон ?

  2. Милетићу, Милетићу, заборавио си у каквом друштву живиш. Није ти ово “чисти Запад”, ни “чисти протестантизам”, па да је већини грађана Србије најбитнији новац. Имамо ми и неке друге вредности, којих се држимо. Па, како то народ лепо каже, не продајемо веру за вечеру. А основа вере је поштовање традиционалне породице. којој су слога и заједничка будућност важнији од било чега. Зато, или мењај своја схватања или се приклони већини, која вам не мисли ништа зло, али не прихвата ваше меркантилно схватање слободе и љубави међу половима.

Comments are closed.