Miletić o razgovorima sa predstavnicima Vlade: “Postoji volja obe strane da se dođe do rešenja”

0
Printscreen/YouTube/ Newsmax Adria

Razgovori između predstavnika Vlade i organizatora Evroprajda su neprestani i permanentni, kažu organizatori Parade.

Goran Miletić, gej aktivista, direktor i organizator EuroPrajda, ali i direktor organizacije Civil Rights Defenders za Evropu, navodi za naš portal da postoji volja obe strane da do „rešenja dođe“.

„Razgovori i dijalog sa Vladom nikada nisu prekidani i mi imamo permanentnu komunikaciju koja se tiče Evroprajda“, rekao je Miletić, a prenosi Danas.

„Imajući u vidu razvoj događaja u poslednjim danima, pokušavamo sa predstavnicima Vlade da pronađemo najbolje moguće rešenje za nastalu situaciju. To nije jednostavno, ali trenutno postoji dobra volja obe strane“, rekao je on u nastavku za naš portal.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preporučio je šefu srpske države Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da MUP donese odluku da ne može da pruži bezbednosne garancije za održavanje predstojećeg Evroprajda, pisao je naš portal.

Uprkos reakciji brojnih međunarodnih institucija i viskoih zvaničnika, Vučić je rekao da je prajd zabranjen „i tačka“.

“Iako ja ne odlučujem o svemu tome, savetovao sam i razgovarao sam sa premijerkom i ministrom unutrašnjih poslova o tome. Razmatrao sam sve ideje, onih koji su za i oni koji su protiv. Saglasio sam se sa njihovom idejom i u skladu sa zakonom MUP će reagovati. Ono što je zabranjeno, biće zabranjeno. Ono što će biti dozvoljeno – skupovi u zatvorenom, hoćete da imate savetovanja, ne znam šta… To možete da imate. A to što ste planirali da imate, država je odlučila da nećete da imate. Tačka“, rekao je Vučić