Milenković ponovo odbio da odgovori na pitanja Tužilaštva: “Skreće se pažnja javnosti sa osnovne teme”

0
PrintScreen/YouTube/Vecernje novosti

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je obavljen razgovor sa Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina, nakon što je odlukom ministra unutrašnjih poslova oslobođen čuvanja službedne tajne. Iz Tužilaštva je saopšteno da je Milenković, međutim, ponovo odbio da odgovara na ista pitanja, navodeći da je u toku podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu zbog povrede prava na život, kao i pritužbe Zaštitniku građana zbog nezakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na dodatna pitanja tužioca koja nisu bila obhvaćena odlukom ministra kojom je oslobođen čuvanja tajnih podataka za potrebe davanja izjave pred tužilaštvom, Milenković je rekao da ne želi da odgovori, navode iz Tužilaštva, prenosi N1.

Tužilaštvo je zatražilo da mu u roku od tri dana dostavi ustavnu žalbu i pritužbu Zaštitniku građana.

Razgovor je, kako se dodaje, na molbu Milenkovića, obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.

„Upravo način izvestavanja tih medija, kao i obraćanje javnosti Milenkovićevog pumonoćnika uz zamene teza, nije ništa drugo do skretanje pažnje javnosti sa osnovne teme – a to je provera zakonitosti Milenkovićevog rada“, zaključuje se u saopštenju Tužilaštva.