Milenko Tepić završio karijeru: “Nije lako, ali ostajem u košarci…”

0

Košarkaš Mege i bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić završio je igračku karijeru, ali će ostati u košarci. Biće na poziciji tim menadžera Mege.

Tepić je u Megu stigao prošlog leta, a generalni menadžer Mega Basketa Goran Ćakić izjavio je da mu je veoma drago što je Tepić odlučio da ostane u klubu i po završetku igračke karijere.

“Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savetima i iskustvom, mnogo doprineo odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će ostati deo kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspešan”, rekao je Ćakić, a prenosi N1.

Tepić je istakao da nije mnogo razmišljao o odluci da prihvati novu ulogu.

“Odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila da ostanem u klubu na poziciji tim menadžera, bzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće trebati mnogo da se naviknem na novu ulogu”, rekao je Tepić.

On je nastupao još i za Vojvodinu, Partizan u dva navrata, Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK u dva navrata, Orlandinu, Brindisi, Vareze i Iraklis.

Sa Panatom je osvojio Evroligu 2011. godine, uz dve titule u Grčkoj, dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja – tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća.

Sa reprezentacijom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine.