Milena i Dragan su uspeli da skupe novac za nov automobil, a onda su videli prilog o dečaku kome je potrebna operacija: “Ma, šta će nam nov automobil…” – Iz poklon knjige koja se dobija uz Nedeljnik

0
Insert iz filma "Poslednji krug u Monci"

Dušan Kovačević će otkriti koliko je Dragan bio okupiran skupljanjem pomoći za jednog legendarnog glumca koji od penzije nije mogao kupiti lekove. I koliko je Dragan skupio tada.

Pa i ona rečenica s početka ove knjige koja otkriva epizodu u kojoj Dragan skida kaput i daje ga promrzlom sugrađaninu. I to je sve bilo neispričano za njegova života.

Tek u tim silnim in memoriamima koji su usledili i podsećanjima njegovih najbližih u oproštajima od Gage tih dana saznali smo mnogo šta. Pa i ovo.

Milena i Dragan su u vreme najgore krize uspeli da skupe novac za nov automobil, te su odlučili da zamene svoj već dotrajali “golf”, koji je mogao da upali samo ukoliko ga guraju.

Videli su na televiziji prilog o dečaku kome je hitno potrebna operacija očiju.

“Njima treba para tačno koliko i mi trenutno imamo u kući. Ma, šta će nam nov automobil”, rekao je Dragan Mileni.

I vrlo brzo su se pojavili na vratima nepoznatih ljudi i predali im neophodan novac za operaciju bolesnog deteta.

Šta je najvažnije u životu? Dragan je u sekundi znao da je nečiji život, tačnije zdravlje, vrednije od njegovih kola. A šta je zaista bilo najvažnije u životu za Gagu?

“Da pokušaš da prođeš kroz život i, ako je moguće, da se ne isprljaš. A i ako se desi da se isprljaš, da probaš da se ne obrukaš.”

Pedantni hroničari nisu do sada pronašli niti jednu “fleku” u biografiji Nikolića, a nema svedoka koji bi potvrdio da se ijednom približio nekom brukanju.

*Odlomak iz hit knjige koja se dobija na poklon uz Nedeljnik

***

Nedeljnik i u novom broju od 15. oktobra donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Mond diplomatik na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 15. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Gagi Nikoliću, a u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.

This image has an empty alt attribute; its file name is glumci-dole.jpg