Milena Božić o hapšenju zbog bromazepama: “Kao scena iz Žandara iz Sen Tropea”

0
Printscreen/YouTube/ Firefly Productions

Glumica Milena Božić, koja je uhapšena jer je policija kod nje pronašla lek „bromazepam“ rekla je da ona poseduje recept za ovaj lek, i da se policija prilikom hapšenja “ponašala neprofesionalno, obasipajući je nesuvislim i neprikladnim pitanjima”. Božić kaže da ju je policija zaustavila kada se sa konferencije za štampu održane povodom premijere predstave „Ustav“ na IX A.N.F.I.teatar festivalu u Kraljevu.

„Na putu ka prostoriji u kojoj se održavaju probe presreli su nas policajci. Pretresali su nas, a zatim mene priveli, uz neumesan komentar, koji je verovatno trebalo da bude duhovit, jer su povukli paralelu sa serijom u kojoj igram. Nakon vickaste opaske, uveli su me u auto i odvezli u policijsku stanicu“, rekla je glumica, a prenosi portal Nova.rs.

Iskustvo u policijskoj stanici opisuje kao scenu iz serijala francuskih filmova iz šesdesetih “Žandar iz Sen Tropea”, i navodi da je bila izložena komentarima na račun projekata na kojima radi i obasipana nesuvislim i neprikladnim pitanjima.

„Svakako ja svoj posao radim najbolje što umem, a to bih i njima preporučila“, istakla je glumica.

Objasnila je i da ona poseduje recept za bromazepam, te da je on u međuvremenu dostavljen policiji.

„Ni jednu vrstu lekova, a posebno ove koji su na listi psihoaktivnih supstanci i mogu se lako zloupotrebiti, niko podvlačim, ne bi trebalo da uzima na svoju ruku. Opet se vraćamo na važnost konsultacije sa stručnim licem kada je bilo kakva vrsta lekova u pitanju“, kaže Milena Božić.

„Ipak, postavila bih pitanje: Da li su ljudi dovoljno edukovani o tome da uz posedovanje te vrste lekova uvek uz sebe moraju da imaju i recept (u pisanoj formi?!) i ko je dužan da nas o tome edukuje i informiše javnost?“, upitala je, dodajući da smatra da nije cilj kažnjavati ljude zbog nečega što nisu ni znali da treba da poštuju.