Predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je danas da predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i poslanik Milan Knežević treba da odgovore šta su radili u petak na vojnoj vežbi Vojske Srbije na Pešteru,

Milatović je rekao da je video u medijima da su Mandić i Knežević bili na vojnoj vežbi i da „nema detalje o tome“, ali da Mandić treba da odgovori građanima na to legitimno pitanje.

„Legitimno pitanje je o tome u kojem kontekstu su prisustvovali vežbi. To je pitanje za njih. Gospodin Mandić je predsednik Skupštine, pa samim tim i član Saveta za odbranu i bezbednost. Mi smo članica NATO i želimo najbolje odnose sa svim zemljama u okruženju, uključujući i Srbiju, tako da bi Mandić trebalo da građanima odgovori na to pitanje, što sam siguran da će i uraditi“ – rekao je Milatović.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević koji je takodje prisustvovao vežbi u Srbiji, a koalicioni je partner Mandića, komentarišući izjavu Milatovića je rekao da „umesto da kao vrhovni komandant istraži zloupotrebe Vojske, Jakov Milatović traži da mu objašnjava šta sam radio na vojnoj vježbi njemu najbratskije države“.

Nešto kasnije je Milatović prokomentarisao izjavu Aleksandra Vučića o ministarki evropskih poslova Crne Gore Maidi Gorčević, i ocenio da je izjava predsednika Srbije bila neprimerena.

„Predsjednik Vučić je morao da izabere drugačije reči u odnosu na politički stav koji je preneo Crnoj Gori. Moramo s dodatnim poštovanjem i uvažavanjem da se odnosimo prema političkim akterima u Crnoj Gori i susednim zemljama“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.