Milanu Jovanoviću stiglo rešenje da plati porez na spaljenu kuću

2
Foto: Screenshot-N1

Novinaru Žig info portala Milanu Jovanoviću iz Grocke, kome je prošle godine u decembru spaljena kuća, juče je stiglo rešenje da plati porez na tu kuću.

“Iako je bila spaljena i u njoj nisam boravio, porez moram da platim. Nedavno sam tražio da me oslobode plaćanja poreza, obećali su mi da će nešto da urade, ali očigledno nisu ništa. Ukoliko ne platim porez, odbijaće mi od penzije”, kaže Jovanović za Danas.

On dodaje da umesto da mu država pomogne, Grad Beograd ili Opština Grocka, “oni me teraju da platim namet na kuću koja je spaljena”.

Bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću sudi se zbog sumnje da je naložio paljenje kuće novinara. Stručna javnost je negodovala zbog kvalifikacije krivičnog dela, smatrajući da je Simonović trebalo da bude optužen zbog pokušaja ubistva, s obzirom na to da je na kuću Jovanovića bačen Molotovljev koktel i pucano na ulazna vrata, kako supruga i on ne bi mogli da izađu iz doma koji je izgoreo do temelja, podseća Danas.

2 KOMENTARA

  1. novinar žig-a pisao da je srbija konc logor što svi osećamo na svojoj koži
    a kad konc logor pokaže prikaže svoje zakone ili zube
    on se čudi već mesecima kako je to moguće?

  2. Ovakva kvalifikacija krivičnog dela jednaka je onoj u kojoj bi čovek koji puca pištoljem na komšiju bio optužen zbog remećenja javnog reda i mira.

Comments are closed.