Milanović u bazi podataka ukrajinske ekstremističke stranice

0
EPA-EFE/SPENCER PLATT / POOL

(Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović završio je u bazi podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici Mirotvorac posle izjave da Ukrajini nije mesto u NATO, objavili su večeras hrvatski mediji pozivajući se na rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Iz ruskog ministrarsva su naveli da se radi o stranici koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine.

“Bilo koji zapadni funkcioner koji iznese stavove drukčije od službenog platiće svojim ugledom i karijerom, a moguće je i da će mu biti ugrožena sigurnost”, rekao je zamenik portparola ruskog ministarstva Aleksej Zajcev na redovnoj konferenciji za medije u Kremlju, prenosi portal Indeks.hr.

Portal piše da se na veb stranici Mirotvorac navodi da je Milanović “učesnik ruskih osvajanja” i da “učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja”.

Komentarišući krizu na ukrajinsko-ruskoj granici, Milanović je u utorak novinarima u Zagrebu rekao da će povući “do zadnjeg” hrvatskog vojnika ukoliko dodje do eskalacije krize na ukrajinsko-ruskoj granici, jer Hrvatska s tim sukobom nema ništa.

On je ocenio da je reč o ozbiljnoj krizi koja “nema veze s Ukrajinom i Rusijom već to ima veze sa dinamikom američke unutrašnje politike Džoa Bajdena i njegove administracije”. Takodje je ocenio da Ukrajini nije mesto u NATO i da je jedna od najkorupmiranijih država.

Od njegovih izjava juče se ogradio premijer Andrej Plenković, koji se izvinio Ukrajincima i vladi te zemlje zbog izjave da je Ukrajina korumpirana.

Premijer je danas ponovo komentarisao predsednika, ocenivši da su njegove izjave o Ukrajini “reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne”.