“Milanović spreman da poseti Hrvate koji žive u Srbiji…”

0
Profimedia

(Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu s predstavnicima Hrvata iz Srbije i izrazio spremnost da ih poseti.

“Predsednik Milanović izrazio je spremnost da poseti Hrvate koji žive u Republici Srbiji i na taj način potvrdi brigu Republike Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susednoj državi”, saopštila je njegova pres služba.

U razgovoru s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća, Jasnom Vojnić i Ladislavom Suknovićem , kao i predsednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim, Milanović je podsetio da su poštovanje prava i zaštita nacionalnih manjina važan kriterijum na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

On je, kako se navodi, podržao njihov rad i istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primenjuje u zaštiti i promovisanju prava nacionalnih manjina u jednakoj meri primenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predstavnici Hrvata u Srbiji upoznali su Milanovića sa svojim dosadašnjim radom u zaštiti i promovisanju prava Hrvata, kao i s uslovima u kojima deluju i problemima s kojima se susreću.