Milanović kaže da su u Jasenovcu “ubijani ljudi”: “On je lažni antifašista, dodvorava se većini u Hrvatskoj”

0
Profimedia

(Beta) –  Savez Srba iz regiona osudio je danas kao “duboko uvredljivu provokaciju” izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je u ustaškom logoru Jasenovac ubijeno “oko 100.000 ljudi”.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je Milanović “cinično rekao da su u Jasenovcu ubijani ljudi, izbegavajući da navede da su veliku većinu žrtava činili Srbi”.

“Na taj način, Milanović šalje poruku da su u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u istoj meri stradali Srbi, Jevreji, Romi i Hrvati”, naveo je Linta. 

Optužio je Milanovića da je “lažni antifašista koji se svojim sramnim i uvredljivim izjavama dodvorava većini hrvatskog naroda”. 

Predsednik Hrvatske juče je izjavio da je pitanje logora Jasenovac “uvek bilo kontroverzno” i ocenio da se “manipulisalo brojem žrtava”.

“Jedna strana preteruje da je tu ubijeno 700.000 ljudi, time rade štetu istini i srpskom narodu”, rekao je hrvatski predsednik.

On se osvrnuo i na film “Dara iz Jasenovca” rekavši da je loš i neuvereljiv, te da je napravljen po “ukradenom” scenariju Lordana Zafranovića.