Milanović: “Hrvatska vojska na Kosovu čuva remek-dela srpske sakralne arhitekture…”

4
(BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS)

Hrvatski kontingent u Kampu “Vilađo Italija” kod Peći ugostio je hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je s njima jeo bakalara u vojničkoj menzi i razgledao prostor u kom žive.

„Bakalar je specijalno iz Splita dolazio jer u Zagrebu nije bilo dovoljno kvalitetnog. Izvinjavam se svojim sunarodnicima ako smo ih oštetili, ali bio je senzacija… A odgovorna osoba se preziva Horvat, dakle nije Dalmatinac“, rekao je Milanović novinarima na kraju svoje posete hrvatskim vojnicima.

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu i Metohiji je trenutno 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon Avganistana.

Kamp „Vilašo Italija“, s kojeg se pruža pogled na Prokletije i Peć, zadužen je za bezbednost zapadnog dela KiM. Pod italijanskim je komandom, a pored vojnika iz Italije i Hrvatske, tu su i kontigenti iz Austrije i Slovenije.

Milanović se prvo sastao sa komandantom kampa pukovnikom Andreom Bertazom, nakon čega su mu hrvatski, italijanski, slovenački, austrijski, makedonski i moldavski vojnici, predstavili oružje i vojnu opremu koju koriste.

„Možete li proći s time da ne razrušite pola grada?“, dobacio je Milanović hrvatskom vojniku koji mu je pokazivao MRAP. Za Mercedesov džip koji koristi Hrvatska vojska, rekao je da je „idealan za lov“.

Na kraju posete je zaključio da je situacija u kampu „odlična“ i da je „ovo dobro videti da bi se čovek uverio da to sve ima smisla“.

Istakao je da stacionirana Hrvatska vojska „paradoksalno“ čuva Pećku patrijaršiju i manastir Visoki Dečani „remek-dela srednjovjekovne srpske sakralne arhitekture“.

4 KOMENTARA

  1. Милановић се чудно понаша и усавршио је технику иритантности према свима. Не бих ја рекао да су његове изјаве увредљиве за српску страну. То што је рекао је реалност, мало нафилована иритантношћу, али реалност. Оно што је битно, то је да је рекао да су то „remek-dela srednjovjekovne srpske sakralne arhitekture“. Јер, после српског експеримента са комунизмом дошли смо у ситуацију да нам и културна блага присвајају уз подршку најјачих западних сила. Албанцима који измишљају супер лажну историју, неће се свидети ова изјава Милановића.

  2. Niste sacuvali nista Srpsko u Hrvatskoj vec ste sve zapalili i porusili a sada ste dosli na KiM da cuvate Pecku Patrijarsiju . Mene bi bilo sramota da tako nesto pomislim a ne izgovorim . Ali vi ste poznati po tome da se nicega ne stidite !

  3. Auuuuu, jako losa vest! Prvom prilikom ce da uniste sta god mogu!! Sta je njima malo kamenja kad su pobili stotine hiljada…

Comments are closed.