Milanović: Hrvatska sutra može ako bude loše volje podići optužnicu protiv Vučića

2
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je da Srbija nema pravo da podiže optužnice protiv hrvatskih ratnih komandanata i dodao da će Hrvatska sutra “ako bude loše volje” optužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Mi imamo instrumente da reagujemo. Beograd, predsednik Aleksandar Vučić i njegovi saradnici su odlučili da je sada zgodan trenutak podići optužnice protiv četiri hrvatska ratna komandanata, od kojih ja dvojicu lično poznajem i mogu praktično garantovati, mogu dati ruku za njih da, recimo, nisu nacionalisti, da nisu odgovorni za ništa”, rekao je Milanović u Varaždinu.

Milanović je ocenio da su optužnice još jedan razlog za sastanak hrvatskog Vijeća za nacionalnu sigurnost da bi se uskladila reakcija Zagreba.

On je rekao da uopšte ne želi da ulazi u tu vrstu rasprave jer “Srbija nema pravo podizati takve optužnice”.

“Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske ”95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta dela u kojima su navodno poginula neka deca”, rekao je Milanović.

Dodao je da mu je žao zbog toga, ali da za to neće odgovarati hrvatski komandanti.

“Ja nikad ne idem na tu bednu patetiku da spominjem hrvatsku decu kao žrtve u ratu. Postoje deca, ljudi, građani, postoje hrvatska deca, ali ako čuješ nekoga da govori ”srpska deca” u političkom diskursu, znaj da je to varalica i to opasna varalica”, poručio je Milanović.

2 KOMENTARA

  1. Hrvatska, ona zvanična Hrvatska, vreme je pokazalo ne priznaje ni jedan svoj zločin … to je tako kod njih. Njih jedino može da urazumi onaj ko ih je napravio, a to su Nemačka, Austrija i Vatikan. Ukoliko hoće, ali neće.

  2. милановић би могао вучића да појове на вечеру уместо што булазни мије ваљда јео бунику?!

Comments are closed.