Milanović: “Bilo je grešaka u ratu, to je velika lekcija za nas u ljudskom smislu”

0
(BETAPHOTO/HINA/ MARIO STRMOTIC/EV)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je na obeležavanju Dana pobede u Kninu da je Hrvatska vojska izvojevala pobedu u Domovinskom ratu devedesetih godina, ali da je bilo i grešaka koje će, kaže, služiti kao lekcija. On je pozdravio dolazak potpredsednik Vlade Hrvatske iz SDSS-a Borisa Miloševića u Knin, prenosi N1.

Hrvatska slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. godišnjicu vojne operacije Oluja. Centralna svečanost održava se u Kninu u prisustvu državnog vrha.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je svim hrvatskim građanima čestitao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja.

“Čast mi je, ovo nije fraza, i posebna prilika govoriti na 25. godišnjici velike pobede. To je dugo razdoblje u životu čoveka. Deca tad rođena danas su formirana. U 25 godina odnosi među državama i u svetu se menjaju. U ovih 25 godina odmakli smo daleko i nismo isto društvo kao onda. O tome dobro govori i govor predsednika Vlade koji toplo pozdravljam i verujem da će se pretočiti u stvarnost, život i kulturu srca koje će nas obeležavati kao naciju”, rekao je Milanović.