Milan Antonijević: “Ponovo bih gostovao sa Vučićem u emisiji…”

0
Foto: Printscreen Youtube / RTV Pink

“Gostovanje u emisiji zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije nešto što treba da izazove strah”, rekao je za Danas izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i dodao da bi ponovo otišao da gostuje s predsednikom, iako je i prvi put znao da to neće biti lak razgovor, preneo je N1.

Antonijević je u nedelju uveče gostovao u emisiji Hit tvit na TV Pink, zajedno s Vučićem i novinarkom Ljiljanom Smajlović.

“Ono zbog čega sam došao na televiziju Pink je razgovor, da za početak čujem, a da onda pokušam da dobijem odgovore. Neke odgovore smo dobili, a dobili smo mnogo više odgovora koje nismo tražili. Međutim, gostovanje me nije obeshrabrilo da pomislim da ono što smo radili tokom leta nije pravi put”, rekao je Antonijević za Danas.

On dodaje da u studio Pinka nije ušao kao u sparing ili meč, niti kao političar koji zauzima bilo koju stranu.

“Otišao sam na televiziju, znajući da neće biti lak razgovor. To se i pokazalo. Ponovo bih otišao. Mislim da prostor za takav razgovor treba da zauzmu oni koji vode političke stranke, a ne oni koji pokušavaju da vrate dijalog u Srbiju. Smatram da je onakav ton mogao da korespondira sa tonom koji se dobija od političkih stranaka i da bi to onda bio zaista neki boks meč”, kazao je Antonijević.

Na optužbu predsednika da je za sebe uzeo pravo da raspisuje izbore, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo odgovara da ne zna zašto mu se pridaje takav značaj.

Što se tiče optužbi tviteraša da je bi suviše blag i bavio se opštim mestima, sagovornik Danasa poručuje da ljudi s jedne i druge strane ne osećaju da ono što radi govori o neutralnosti, za koju kaže da je možda ideal i teško ostvariva u Srbiji.