Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić naveo je danas da je novoj crnogorskoj vladi i ministrima koje je mandatar Zdravko Krivokapić predložio, potrebno dati šansu i da joj mandat ne treba ograničavati na manji period od četiri godine, stoji u saopštenju Prave Crne Gore.

Milačić je, kako je prenela informativna služba Prave Crne Gore, rekao da je neprihvatljivo unapred ograničavati trajanje mandata Vlade i na taj način u startu postavljati prepreke realizaciji ogromnog posla koji je pred njom, kao i da bi sve manje od punog mandata narušavalo „ogromne reformske procese za koje je potrebno značajno vreme“.

„Kakva se poruka tim ljudima šalje, ako se, čak pre nego što su formalno izabrani, njihov mandat, suprotno Ustavu i svim demokratskim principima, bez ikakvog povoda i razloga, ograničava na vremenski period kraći od onog koji su im gradjani na izborima poverili“, upitao je Milačić.

Pozvao je sve da se uzdrže od „nepotrebnih medijskih i kuolarskih napada“ na ličnosti predloženih članova Vlade.

Prava Crna Gora bila je na izborima deo liste „Za budućnost Crne Gore“ i deo je koalicije koja je formirala novu skupštinsku većinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.