Miku Aleksića prijavilo još pet devojaka, danas saslušan u tužilaštvu

0
screenshot/studio b/agape

Učitelj glume Miroslav Mika Aleksić (68) saslušan je danas u tužilaštvu po prijavama još pet devojaka koja su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje, objavio je danas Blic.

Aleksić je danas saslušan zbog novih okolnosti slučaja, odnosno u slučajevima svih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje.

Ovo je drugo saslušanje Aleksića pred tužiocem. Prvi put, on je saslušan u januaru kada je pred višim javnim tužilaštvom negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi.

Osim Aleksića, saslušanje je zakazano za još dve oštećene koje su učitelja glume naknadno prijavile. Prema rasporedu koji za sada postoji, svi preostali svedoci devojaka koje su optužile Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje trebalo bi da budu saslušani do početka sledeće nedelje.

Nakon što ova faza bude završena, uslediće ispitivanje svedoka odbrane, odnosno onih ljudi koje su Miroslav Mika Aleksić i njegov advokat pozvali da svedoče u njegovu korist.

Nakon što i svedoci odbrane budu saslušani, tužilac će doneti odluku o tome da li je potrebno veštačenje Aleksića i devojaka. U to vreme trebalo bi i da istekne 30 dana pritvora nakon čega se odlučuje hoće li pritvor biti ukinut ili produžen.

Osumnjičenom Aleksiću se stavlja na teret izvršenje osam krivičnih dela silovanja iz člana i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.