“Mika je bio pedagog i mnogim drugima koji nisu postali glumci. Svi smo jednako važni i ujedno nebitni…”

1
Printscreen/YouTube/N1

Nakon što je Milena Radulović javno istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna, silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, javile su se i druge žene koje su takođe bile njegove učenice.

Pripadnici MUP u Beogradu su u međuvremenu uhapsili Aleksića (68) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštio je danas MUP.

Glumica Bojana Maljević je tim povodom na Instagramu objavila saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Policija je danas saopštila da je uhapsila Miroslava Miku Aleksića, pedagoga i reditelja, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Moja koleginica Milena Radulović u intervjuu za današnji Blic je rekla da je podnela krivičnu prijavu, te da nije jedina. Hrabro je ispričala strašno iskustvo i iznela optužbe.

Optužbe jesu strašne i uznemirile su celu javnost. Više od svih, uznemireni su roditelji dece koja pohađaju ili su pohađala časove glume kod Mike, poput mene.

Uznemireni su i drugi roditelji jer se pitaju šta se dešava njihovoj deci u školama sa drugim pedagozima, trenerima. O tome koliki je šok to izazvalo kod svih, a pogotovo kod nas kojima je Mika postao i kućni prijatelj, suvišno je govoriti.

Bila sam član ‘Dečjeg omladinskog dramskog studija Radio-televizije Beograd’. To tada nije bila privatna grupa Mike Aleksića. Bila sam u studiju od šeste do sedamnaeste godine. Za to vreme sam stekla mnogo prijatelja i naučila više stvari nego u osnovnoj školi i gimnaziji.

Boravak u tom studiju je za mene bio dobar, nisam imala traumatična iskustva i nije mi poznato da je neko ranije iznosio ovakve optužbe. Ali to je moje iskustvo i takva su moja saznanja. Nažalost, ima i drugačijih.

Po saopštenju policije, sumnja se da je Mika u vremenskom periodu od 2012. godine do 2020. godine u prostorijama njegove privatne škole glume “Stvar srca” u Beogradu, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne.

Nadam se da će se tužilaštvo oglasiti u razumnom roku, a to znači što pre. Neophodno je da znamo u kom pravcu će tužilac usmeriti istragu. Kada će podignuti optužnicu i za koja krivična dela.

S obzirom na to da su iznete strašne optužbe, nadam se da će se cela stvar vratiti tamo gde joj je mesto – u pravosuđe. Smatram da nije dobro nastavljati suđenje u javnosti i medijima, ili na društvenim mrežama, jer to može da šteti svima, pogotovo žrtvama i istrazi.

MUP je nakon hapšenja uputio poziv žrtvama da se jave i ja koristim ovu priliku upravo za to: da pružim podršku i ohrabrim sve koji imaju šta da kažu da se jave policiji. Molim medije da ne nabrajaju glumce kojima je Mika bio pedagog i da ne dižu tiraže našim slikama i poluinformacijama, jer je to neprimereno i nije u skladu sa ozbiljnošću ove situacije, kao ni prozivanje glumaca po društvenim mrežama.

Mika je bio pedagog i mnogim drugim ljudima koji nisu postali glumci, svi smo jednako važni i ujedno svi smo nevažni – važno je da se sazna cela istina o ovim strašnim i uznemirujućim optužbama. Važno je da žrtve imaju podršku, pre svega roditelja. Razgovarajte sa svojom decom. To je najvažnije”.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. Bojana, ne morate bas oko svega na svetu da se izjasnite, posebno kad nemate nesto konkretno da kazete.
    Ovde ste nam skoro reporterski saopstili ono sto vec svi znamo, faktografske cinjenice da je covek uhapsen i da se ceka istraga MUPa.
    Dovoljno bi bilo da ste napisali da ste uzasnuti.

Comments are closed.