Mihajlović: “Srbija ne želi rat, najveći patriotizam je očuvanje mira”

0
PrintScreen/YouTube/K1 Televizija

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da, uprkos odbijanju prištinske strane, Srbija ostaje posvećena razgovorima i nalaženju kompromisnog rešenja i da su najveći patriotizam i najveća hrabrost očuvanje mira i stabilnosti u južnoj pokrajini, jer Srbija ne želi rat, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Svi smo zabrinuti zbog situacije na Kosovu i Metohiji, jer sa jedne strane imate agresiju i pretnje Aljbina Kurtija, a sa druge strane Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića koji godinama, ne samo na poslednjim razgovorima u Briselu, pokušava da dođe do kompromisa“, rekla je Mihajlović, prenosi N1.

Prema njenim rečima, srpska strana ulaže napore da se održi bezbednost za sve ljude, ali da istovremeno „dobija udarce koji su u stvari pozivi na oružane sukobe“.

„Nećemo rat, već smo posvećeni tome da dođemo do mirnog rešenja, koliko god da traju razgovori“, naglasila je Mihajlović, dodajući da ima poverenje u predsednika i veruje da će Srbija uspeti da sačuva mir i stabilnost, iako nikome nije svejedno, posebno kada se sve vreme govori o sukobima i ratu.

Kako je napomenula, Priština može da ima bezbroj zahteva, da traži šest, 12 i 50 tačaka, ali da ono što je na štetu Srbije i srpskog naroda Srbija neće prihvatiti.