Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će država popraviti svu štetu nastalu zbog poplava u nekoliko gradova.

Navela je i da niko neće ostati bez krova nad glavom.

Gostujući u „Temi jutra“ na TV Prva, rekla da je trenutno saobraćaj obustavljen na oko 250 kilometara, dok je 180 km puteva prohodno, prenosi B92.

Mihajlovićeva je rekla da ima klizišta u zapadnoj Srbiji, ali da su „svi pod kontrolom“. Dodala je da su srušena tri mosta, jedan od njih na državnom putu, a druga dva su lokalna mosta.

„Кada se situacija smiri i vremenski uslovi stabilizuju, izgradićemo i porušena tri mosta, popravićemo puteve i građanima koji su ostali bez domova izgradićemo kuće. Niko neće ostati bez krova nad glavom, ljudi moraju da imaju normalizovan život. Imamo iskustva iz 2014. godine, sve što smo mogli da naučimo, naučili smo, doneli nove zakone i sada sve novo gradimo drugačije“, rekla je ona.

Navela je i da će prohodnost puta u narednim danima biti na gotovo svim deonicama, ali će biti otežana.

Mihajlovićeva je podsetila da je srušeni most kod Ljubovije izgrađen 1973. i dodala da se svi državni mostovi podjednako održavaju, kao i da država pomaže rekonstrukciju i održavanje i lokalnih puteva.

„Кada lokalna samouprava ne može sama, država pomaže zajedno sa Putevima Srbije. I ove popravke će se raditi iz budžeta Srbije. Moja poruka građanima je da ne brinu, da smo tu i da radimo zajedno, popravićemo sve“, zaključila je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.