Mihajlović: “Regionu potrebna stabilnost, a ne nove krize i vraćanje u prošlost”

0
Printscreen/YouTube/K1 Televizija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je, u pisanoj izjavi, da su u uslovima ekonomske i energetske krize u Evropi regionu preko potrebni mir i stabilnost, a ne izazivanje novih kriza i vraćanje u prošlost.

Mihajlović je navela da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić čine sve da sačuvaju mir i stabilnost u regionu, iako je to, kako je ocenila, veoma teško kad prištinski političari imaju neke druge interese na umu, a koji su suprotni interesima svih ljudi koji žive na ovim prostorima, bez obzira na nacionalnost.

„Ovo je ko zna koji put da Priština povlači jednostrane poteze kojima pokušava da destabilizuje čitav region, a da nije ispunila ni one obaveze koje je sama potpisala, kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom se kasni devet godina“, rekla je Mihajlović, a prenosi N1.

Istakla je da se očuvanje stabilnosti i razvoj regiona mogu postići samo kroz dijalog, kompromis i spremnost na saradnju, u cilju bolje budućnosti za sve građane.

„Potezi koje vuče Priština mogu da nanesu samo štetu i vode u to da region, umesto da bude prepoznat po ekonomskom razvoju, postane izvor novih kriza i nestabilnosti, a to znači i zaustavljanje razvoja i dalji odlazak ljudi“, smatra Mihajlović.

Srbija je, prema njenim rečima, bez obzira na sve pritiske i provokacije, uvek bila i biće uz svoj narod na Кosovu i Metohiji i nastaviće da traga za održivim rešenjima.