Mihajlović: “Nova vlada mora biti proevropska, potrebni partneri koji ne rade iza leđa”

3
(BETAPHOTO/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, KOORDINACIONO TELO ZA RODNU RAVNOPRAVNOST/ZORAN PETROVIC)

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike, članica Predsedništava Srpske napredne stranke (SNS), Zorana Mihajlović izjavila je da je “politika naše vlade punopravno članstvo u Evropskoj uniji (EU) i to je misija u koju istinski verujem i nemam ni trunku dileme da Srbija treba da uradi apsolutno sve što treba da bi taj cilj bio ispunjen”.

“To je u najboljem interesu građana i građanki zemlje. To je naš put”, rekla je Mihajlović za list Politika, na pitanje da li bi uvela sankcije Rusiji.

Kako je navela, “teško da možemo da utičemo na događaje u svetu, ali uzimajući naše interese kao primarne, a to je članstvo u EU, zauzimamo i stav”.

“Mi takođe, nismo ostrvo da možemo da se ignorantski odnosima prema putu kojim idemo, jer upravo mi odlično znamo kako izgleda živeti u zemlji koja je izlovana. Verujem da niko ne želi da naša zemlja ide tim putem, jer znamo kuda taj put vodi”, rekla je Mihajlović.

Nova vlada mora biti proevropska, potrebni partneri koji ne rade iza leđa 

Mihajlović je izjavila da nova vlada mora biti proevropska, snažnija i daleko kvalitetnija od sadašnje, čiji će članovi imati autoritet stvoren obrazovanjem i rezultatima, a ne funkcijom.

“Što se tiče spekulacija u medijima, mediji koji me sad kandiduju za neke pozicije isti su oni koji su me prethodno smenjivali, tako da se na to odavno ne obazirem, već radim svoj posao”, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da su u kampanji za poslednje izbore “mnoge stranke, pa i naši partneri u Vladi, govorili stvari koje su suprotne stavovima koji smo kao država zauzeli prema ukrajinskoj krizi”.

“Ako znamo koliki su pritisci na predsednika Srbije i koliko će izazova imati pred sobom nova vlada, onda treba da budemo otvoreni i da vidimo ko može da u vremenu ispred nas vladu učini jačom, a ne slabijom, i u političkom smislu, ali i po kvalitetu kadrovskih rešenja. Da vidimo ko od partnera ima snagu da poštuje odluke i ne radi iza leđa sopstvenoj vladi i narodu. Za takvo ponašanje više nema tolerancije”, rekla je Mihajlović.

3 KOMENTARA

  1. Kada smo živeli u socijalizmu, crvena buržoazija se bahatila pod izgovorom da su oni avangarda i “da oni žive u komunizmu, pa će nama da ispričaju kako je tamo”.
    Bilo bi dobro da svi koji su za “ravnopravno članstvo sa Nemačkom i Francuskom, odu tamo i tamo da žive od svog “rada”, pa da nam ispričaju kako je u EU.
    Postoje i zemlje kao Grčka ( dužni k’o Grčka ), Rumunija ( izgubila 2 miliona gražana ) i Bugarska i Ustaška, a pre nas će ući i Albanija.
    Ako želite da budete deo EU i živite kao Rumuni – samo hrabro napred ( ili levo, ko bi ga znao ).

  2. Ovaj Mapet Šou koji se nakupio na vrhu niko živi neće ni da vidi, a kamoli s njima da pregovara. Jedan dzerter, ministarka koja nema pojma kako se pravi struja, prepisivači doktorata, nedodirljivi mistar policije, pametan ćuto, pa ga šutnuli da se zamajava sa vojskom, podmetači i mutivode. Ima i onaj što polutanima kupuje kuće i vraća ih na selo, a stanove će da izdaju. EPS koji ne zna koliko da zvizne poskupljenje: 20, 30, 40… 200, 300 ili 400%. Ovi što rasprodaju vojvođansko žito bud zašta, a letina već sada podbacuje za 30% pa ćemo od špekulanata da ga kupujemo po višestrukoj ceni…

  3. Нико у Србији не зна да ли је чланство у ЕУ “могућа мисија” ? Узимајући у обзир само неке од услова који су представљени, у форми некакве какофонија звукова представника из те ЕУ, то је данас више “немогућа мисија”. И онда питање, рецимо, шта онда чекате са признавањем независности Косова ? Јер то је само део “апсолутно свега” што треба Србија да уради, да би тај “циљ” био испуњен. Затим жена која је уништила у Србији све чега се дотакла каже: “To je u najboljem interesu građana i građanki zemlje. To je naš put”, rekla je Mihajlović za list Politika, na pitanje da li bi uvela sankcije Rusiji.” Док оно шта је рецимо у највољем интересу грађана Немачке, који су иначе већ одавно у тој ЕУ, каже и министар економије, госн’ Хабек, а то је да се дугорочно морају навићи на високе цене енергената, као и на остале више цене. Грејање под свећом, џемпери, шалови и рукавице у становима зими, бицикли,… итд. То је оно што нама министар г-ђа Михајловић екстаполира сутра као будућност у нашем интересу ! Потпуно неспособна да размишља главом, наставља глупошћу која је и карактеристична за “еврофиле”: “Mi takođe, nismo ostrvo da možemo da se ignorantski odnosima prema putu kojim idemo, jer upravo mi odlično znamo kako izgleda živeti u zemlji koja je izlovana…” То је једноставно неизоставно код људи који су једино у могућност да размишљају дихотомно. Или лево, или десно, право нема. И шта је онда хтела да каже,… ? Па Исланд је оствро ! И није изолован ! И два пута је на референдуму одбио чланство у ЕУ ! И шта им због тога недостаје ? Ништа !. Иди жено боље на то Радљево, гледај како откривка напредује, ускоро ћемо са тобом пре у камено доба него у ЕУ.

Comments are closed.