(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne postoji dogovor Vlade Srbije i kompanije „Rio Tinto“, koja planira eksploataciju litijuma u okolini Loznice, o otvaranju rudnika.

Ona je, odgovarajući na optužbe da postoji ugovor Vlade sa kompanijom „Rio Tinto“, istakla da je to „nastavak širenja neistina i zabluda“, saopštilo je ministarstvo.

„Ne postoji nikakav ugovor o otvaranju rudnika, posebno nikakav tajni dokument, jer tako nešto u Vladi nije ni moguće. Država se ponaša odgovorno i podržaće svaki razvojni projekat, ali kao i u drugim slučajevima i kada je u pitanju projekat ‘Jadar’, biće neophodno da budu ispunjeni svi standardi u oblasti zaštite životne sredine. Da li će se to desiti, saznaćemo kad bude gotova studija o proceni uticaja“, rekla je Mihajlović.

Ponovila je kako misli da je to dobar razvojni projekat koji bi mogao da unapredi ne samo rudarstvo, već kompletnu privredu Srbije, ali je dodala da postoje uslovi koje treba ispuniti.

„O tome da li su gradjani protiv ili za ovaj projekat, odlučiće na referendumu, ali tek onda kada budu upoznati sa svim detaljima, a ne na osnovu laži, zabluda i lobiranja pojedinaca, udruženja i nadriekologa koji životnu sredinu koriste za svoju političku promociju“, navela je Mihajlović.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.