Mihajlović: “Lavrov zloupotrebljava to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji”

3
Printscreen/YouTube/K1 Televizija

(Beta) – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući da pokaže da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu, iako se Srbija jasno odredila prema tom sukobu glasanjem za rezoluciju UN kojom se osuđuje rat.

“Srbija se jasno opredelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je uradila čitava Evropa, pokazuje da vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Umesto da poštuje našu odluku o neuvođenju sankcija, uprkos pritiscima sa kojima se suočavamo, Lavrov zloupotrebljava tu činjenicu predstavljajući je kao našu podršku ruskoj strani u sukobu, čime vrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. Iako govori o prijateljstvu dve države, ovakvim ponašanjem na delu pokazuje suprotno”, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Ona je naglasila da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku isključivo u interesu svojih građana.

“Politika Vlade i predsednika su očuvanje mira i stabilnosti, regionalna saradnja i pristupanje EU. Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze sa ovom politikom”, rekla je Mihajlović.

3 KOMENTARA

  1. Gospođa ministarka ne radi svoj posao kako treba već se petlja u tuđe poslove!!Da radi energetski sektor bi bio stabilniji i sa manje sabotaža(Termoelektrana Obrenovac ekplozija na bloku sa velikom štetom,Kopovi Kolubare gde je zapaljen skupo plaćen bager itd).Vlada ne radi svoj posao jer kada je generalni ED dobio otkaz trebala je i ova gospođa, međutim ili su Amerikanci to stopirali ili se naši preko nje ulizivaju,trećeg nema!

  2. Za gospodju Mihajlovic
    Gospodjo drzite se svog resora a politicke ocene ostavite ministru spoljnih poslova. Kada bi Vi radili svoj posao, EPS ne bi bio u buli za skoro 500 miliona evra. Vama ocigledno nije mesto u vladi u tom resoru pa je bolje da pokusate da se ugurate na mesto ministra spoljnih poslova a mozda i mesto PR u nekoj od stranih ambasada.

  3. “Ona je naglasila da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku isključivo u interesu svojih građana.” Хвала на обавештењу, па када већ водите такву политику, зашто нисте удесетостручили број летова за Москву ? Грађани су огроминим износима платили дубиозе тог авипревозника, као и његову приватизацију. Није ли ред да тај превозник онда тај износ врати у буџет ? Ако јесте, нема боље прилике, за грађане Србије, од ове, зар не ? Или, није баш све то тако у тој бајци о независној и политици искључиво у интересу грађана Србије ?

Comments are closed.