Mihailović (NADA): “Žika Gojković zabio nož u leđa opoziciji u Beogradu”

0
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Lider jedne od frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović optužio je nekadašnjeg predsednika te stranke Žiku Gojkovića da je “zabio nož u leđa” opoziciji izjavom da njegova dva odbornika neće sesti za pregovarački sto oko formiranja vlasti u Beogradu

“Gojković vrlo dobro zna da matematika govori da bez sedam odbornika koalicije NADA nema većine za opoziciju u Skupštini grada, čak i ako stranka Borisa Tadića na ponovljenim izborima pređe cenzus. Time je Gojković jasno poručio da ne postoji više ni teoretska šansa da opozicija formira većinu. Ovakav njegov stav je direktna pomoć sadašnjoj vlasti da u Beogradu ne dođe do promena”, ocenio je Mihailović.

On je u saopštenju ocenio da je ta Gojkovićeva izjava potvrda da su od samog starta određene državne strukture bile umešane u sukob i podele u POKS-u da bi se, u ključnom momentu, pomoglo vlastima.

“Nije slučajno Gojković godinama u bordu direktora državnog Mtela i da ima obavezu da za uslugu učini i kontrauslugu poput ove”, dodao je on.