Miele osvojio čak osam Red Dot nagrada za izuzetan kvalitet dizajna

  0

  Kompanija Miele, globalni proizvođač premium kućnih i profesionalnih uređaja, osvojila je osam priznanja na ovogodišnjoj dodeli Red Dot nagrada, jednom od najuglednijih takmičenja u industriji dizajna proizvoda. Neki od Miele proizvoda koji su poneli ovo važno priznanje su bežični štapni usisivač Triflex HX2 Pro, indukciona ploča KM 7999 FL, kao i Black Levantar aspirator sa elegantnim dizajnom i intuitivnim upravljanjem.

  Red Dot nagrada ima tradiciju dužu od 60 godina i ubraja se među najpoznatije svetske nagrade za dizajn, a kriterijumi pri odlučivanju su funkcionalnost, trajnost i održivost proizvoda zajedno sa njihovim stepenom inovativnosti i ergonomskim prednostima.

  Veoma upečatljiv utisak na žiri ovogodišnjeg takmičenja ostavio je Triflex HX2, najnoviji model bežičnog štapnog Miele usisivača. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, ovaj inovativni uređaj kombinuje tri usisivača u jednom i za samo nekoliko sekundi može se konfigurisati tako da ispuni svaku potrebu korisnika, bilo da je to čišćenje duž plafona, ispod niskih površina ili usisavanje mrvica sa stola ili u automobilu. Kako je u fokusu kompanije Miele upotrebna vrednost, ova fleksibilnost kombinovana je sa snažnim usisavanjem i brzim čišćenjem.

  Još jedan od uređaja koji je poneo ovo prestižno priznanje jeste i Miele KM 7999 FL indukciona ploča koja omogućava kuvanje na čitavoj svojoj površini. Ova ploča savršena je za sve koji žele praktično i jednostavno kuvanje, jer se u potpunosti prilagođava kuvaru i omogućava pripremu hrane u čak pet posuda istovremeno. Miele KM 7999 FL ističe se i po svojoj automatskoj funkciji Con@ctivity koja omogućava da ploča „komunicira“ sa aspiratorom. Aspirator se sinhronizovano uključuje i isključuje i usklađuje svoj rad sa pločom što omogućava rasterećeno kuvanje. Uz automatski produženi rad ventilatora, aspirator će se isključiti po završetku kuvanja, čime se štedi energija.

  Red Dot nagradu dobio je i Miele aspirator – Black Leventar, Downdraft odvodni sistem sa elegantnim dizajnom mat crne boje i intuitivnim upravljanjem SmartControl. Savršeno se uklapa sa panoramskim pločama, a poseduje i već pomenutu pogodnost za korisnike Con@ctivity koja omogućava sinhronizovani rad sa pločom za kuvanje. Ovaj aspirator izrađen je od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika što mu pruža dodatnu otpornost, a posebno je dizajniran da se uvlači u unutrašnjost kuhinjskog elementa što ga štiti od oštećenja. Njegovo efikasno filtriranje obezbeđeno je desetoslojnim filterom masnoće koji je takođe od nerđajućeg čelika.

  Ceremonija dodele Red Dot nagrada biće održana 22. juna u Esenu. Od 20. juna 2022. svi pobednički proizvodi biće predstavljeni na onlajn izložbi Red Dot, dok će pored toga, nagrađivani proizvodi biti prikazani na izložbi „Dizajn na sceni“ u Red Dot Design Museum Esen do maja 2023. godine.