Mićunović: Ne zanima me huliganstvo preko Tvitera, zanima me odgovor demokratskog dela SzS

6
Foto: Nedeljnik

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović rekao je kako misli da je došao trenutak da  ta stranka preispita ostanak u Savez za Srbiju.

“O tome će se sigurno raspravljati  na stranačkim organima. Ja sam, naravno, za to da demokrate izađu. Nisam bio ni za to da u Savez ulaze”, rekao je Mićunović za Večerenje novosti, od utorka, čija je izjava da je bojkot izbora bemislen izazvala reagovanje na tviteru lidera Dveri Boška Obradovića.

Mićunović je, za sutrašnji broj Politike, podsetio da je njegov stav o izborima poznat tako da mu se čini da je reakcija Obradovića  plan koji su verovatno napravile Dveri kako bi stvari isterale na čistac.

“Oni bukvalno žele da nateraju Demokratsku stranku i još neke članice Saveza za Srbiju na opredeljenje  koje bi bilo u aintievropskom duhu. Sada je pitanje kojem smeru će se dalje kretati savez. Ovo je za njega izazov”, rekao je Mićunović.

On je rekao da nikad nije Dveri uzimao za ozbiljno.

“Ne zanima me to huliganstvo preko ‘Tvitera’. Ali zanima me kakav će biti odgovor demokratski orijentisanog dela Savez za Srbiju na ove izazove Dveri”, rekao je Mićunović.

(Beta)

6 KOMENTARA

  1. Vreme je za povlacenje iz politickog života. Gospodim Micunovic je imao dosta vremena da pokaže sta zna u politici. Lutovac je izvanredan, treba mu dati prostora a ne gusiti ga. Na mladima svet ostaje.

  2. @MiroslavMiracyu Trebalo da se povuku svi iz javnog političkog života(pozicije I opozicije I izvrši LUSTRACIJA I sprovođenje zakona o sticanju “prvog miliona”, sa uvođenjem poreza I oslobađanjem samostalnosti rada institucija sistema I medija; pa tek u normalni+oj državi IZBORI!

  3. @MiroslavMiracyu Moram da kažem uz svo poštovanje profesora Dragoljuba Mićunovića-nije se povukao iz političkog života kada su STRANKU drugi RASTURILI i trebalo je da piše knjige za pokolenja a ne da sedi u klupama RILIJALIT SKUPŠTINE radi poslaničke plate-koristoljublje.

  4. @MiroslavMiracyu Moja pedagoška iskustva u politici(živeo za politiku kao opšteg dobra a ne od politike-neki i vise od 30 godina kako”parzitiraju” u državi),uvek kao pedagog na času sam”neposlušne” po pitanju autokratskog ponašanja stvarao atmosferu demokratskog dijaloga na času.

  5. Време је да га преиспитате коначно, али ако може после тога да не настане још пет нових “демократских” странака. И треба да изађе свако ко није стратешки опредељен за ставове СзС, јер само нарушава јединство покрета и дискредитује циљеве. Иступањем из СзС више би добио сам СзС, него ДС, а “договор са народом” би био одбачен, али то би потом био проблем ДС. Ствари са ДС и треба да се истерају на чистац, јер изгледа да више ни у ДС не знају за шта да се определе. Вучићев цензус од 3% је изгледа била она шачица власти, која им је бачена у лице, да не могу више да је одбију. Грамзивост у освајању мизерног дела власти, зарад личних циљева, који ионако ништа неће променити, потом глорификовање сопствене величине, на основу тога, само су добро познат пут којим ова странка наставља да срља у пропаст. И какав је то “антиевропски” дух, код неких чланица савеза ? Лично не видим ништа “антиевропског”, а што се не би подвело под прагматично. И ко је поменути господин, да одређује ко је у опозицији “демократски”, а ко демократски опредељен, па га занима само њихово мишљење ? Увређена млада ! Сујета и грамзивост су и уништили ДС.

Comments are closed.