Mića Jovanović demantovao sebe i ponudio Palmi da bude svedok odbrane: “Bio sam iznerviran, neke stvari rekao u afektu…”

2
Foto: Printscreen TV Prva

(Beta) – Predsednik Jedinstvene Srbije ocenio je večeras da je Stranka slobode i pravde (SSP) optužbe za pedofiliju i podvojenje protiv njega izneo 20 dana nakon što je došao u posed dokumenta koji navodno ukazuje da je predsednik SSP Dragan Đilas tukao svoju suprugu.

On je gostujući na TV Pink naveo da je u pitanju prijava koja je Đilasova bivša supruga Iva navodno podnela 2014. godine, za nasilje u porodici.

Marković je u emisiji Hit tvit čitao delove prijave, koju je rekao da je dobio od “jednog istraživačkog novinara”, u kom se navodno nalazi da je Đilas svojoj tadašnjoj parterki pretio da će joj “odrubiti glavu”.

“Meni nije palo na pamet da to objavim, jer se radi o stvari (unutar porodice)”, naveo je Marković.

Komentarišući snimak optužbi protiv sebe, koji je objavila potpredsednica SSP Marinika Tepić, na kom je čovek sakrivenog identiteta govorio da se na žurkama koje je organizovao Marković podvode mlade devojke, Palma je rekao da je u pitanju osoba koja je šest puta hapšena, ali da “ne želi da ulazi u kredibilitet svedoka, jer on to nije mogao ni da vidi”. 

“(Tokom) 2010. i 2011. godine nije postojao hotel ‘Alfa’, i ja nisam njegov vlasnik. U restoranu ‘Tigar’ je pevalo barem 15 muzičara, tamo je gostovao i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić sa ćerkom. Zamislite da ja u prisustvu njegove ćerke (podvodim devojke)”, rekao je Marković. 

Lider Jedinstvene Srbije ponovio je i da nakon ovih teških optužbi u zatvor moraju ili on ili Marinika Tepić, kao i da bi osobi koja bi tu vrstu nasilja sprovodio nad nekom od njegovih unuka “pucao u oko”. 

Komentarišući novinske tekstove u kojima je rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović rekao da je na desetak proslava kojima je prisustvovao u Jagodini dešavale “iste scene”, odnosno da je “nakon fajronta odabrana ekipa odlazila u sobe sa devojkama koje je Palma dovodio”, Marković je rekao da je Jovanović dva puta bio na slavljima u Jagodini i da je “dočekan na visokom nivou”.

On je tom prilikom pokazivao slike sa tog događaja, kojem je prisustvovala i njegova porodica.

“Prvi put je bio u Jagodini kada je otvoren (Megatrendov) fakultet… Drugi put na mom 50. rođendanu rođendanu. Zamislite da ja u prisustvu supruge, njegovih saradnica, mog kabineta, direktora  20 škola (podvodim devojke)… Ne postoji političar ili funkcioner koji nije dolazio na žurke koje sam organizovao”, rekao je Marković. 

On je dodao i da je Tepić optužbe iznela zato što je najverovatnije “istureni kandidat” opozicije za predsednicu Srbije, a da je nakon njenih optužbi dobio više poruka podrške nego kad je postao gradonačelnik Jagodine 2004. godine.

Marković takođe smatra da je “99 odsto” tužilaca postavljeno za vreme prethodne vlasti Demokratske stranke i da se ljudi koji su učestvovali na proslavama ili putovali na neko od mnogobrojnih putovanja koje je Jagodina organizovala trenutno pozivaju u “kabinet najvećeg milijardera u Srbiji”, kako bi se proverilo da li je neko od njih video nešto.

Mića Jovanović se izvinio Markoviću, rekavši pritom da je prilikom davanja svoje prethodne medijske izjave bio “iznerviran”, odnosno da je zbog toga rekao neke stvari u afektu.

Jovanović je rekao da je sa Markovićem imao sukob “čisto poslovne prirode” i da ga “smatra prijateljem bez obzira na sve”.

On je rekao da je izjavu novinaru Nova.rs dao “isprovociran”, da je tom prilikom “malo preterao” i da se “dobrovoljno i javno prijavljuje da bude svedok odbrane” Markoviću.

“Žurke su bile potpuno iste kao one koje sam svakog četvrtka organizovao na Megatrendu, bez ikakve lascivnosti… Jeste bila preterana reakcija, ali sam u međuvremenu razmislio. Malo nervoze, malo univerzitet ne funkioniše”, rekao je Jovanović.

Takođe je naveo da je više puta bio u Jagodini na proslavama, da su njima prisustvovale devojke i službenice iz tog grada, ali da tada “ničeg lascivnog nije bilo”.

“To je bio prvi razlog što sam se izleteo oko nekih stvari. Bio sam četiri ili pet puta (na Markovićevim proslavama) za, taj rođendan 2010. godine sam ostavio svoju ženu u Kanu i (doleteo u Srbiju). Marković me je posadio pored druga (lidera SPS-a) Ivice Dačića. Tada nailazi (bivši predsenik Srbije) Boris Tadić, koji kaže da ‘neće da sedi s kriminalcima’, kaže za mene koji nemam ni saobraćajni prekršaj. Tada sam bio udaljen, nisam se naljutio, ali sam sa proslave otišao”, rekao je Jovanović.

Takođe je naveo da mu smeta što ga pojedini mediji svojim pisanje “svrstavaju” uz SSP.

“Dragan Đilas je moj najveći neprijatelj, odgovoran za kampanju iz 2014. godine o ‘megatrendizaciji’. Lično ne poznajem Mariniku Tepić”, rekao je Jovanović.

2 KOMENTARA

  1. Citam, ne verujem! Pa kakav je to covek!? U jednom momentu drvlje i kamenje protiv Palme, u drugim momentu hoce da svedoci u njegovu korist. Sta se ovde desava!? Ko je ovde lud!?

Comments are closed.