Igrači fudbalske reprezentacije Turske prkosili su UEFA još jednim vojnim pozdravom tokom proslave gola, u remiju protiv Francuske, tokom utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Evropska kuća fudbala protivi se takvom načinu proslavljanja pogotka, ali igrači Turske očigledno ne mare previše za upozorenja iz Niona.

Кapitenu Buraku Jilmazu pridružio se golman Mert Gunok i nekolicina drugih igrača van terena u pozdravljanju turskih snaga koje su učestvovale u napadu na kurdske oblasti na severu Sirije, piše Gardijan.

Aihan i napadač Turske Кenan Кaraman igraju za Fortunu iz Dizeldorfa, koja je nakon utakmice u petak izdala saopštenje da se distancira od „politički motivisanih postupaka svojih igrača“.

Napadač Evertona Čenk Tosun bio je još jedan igrač koji je u petak salutirao tokom proslave, a nakon utakmice objavio je na Instagramu sliku i poruku: „Za našu naciju, posebno za one koji rizikuju svoje živote zbog nje.“

Ovaj post su lajkovali brojni nemački fudbaleri, turskog porekla, a među njima su i Ilkaj Gundogan i Emre Čan. Zbog toga se oglasio i direktor Nemačkog fudbalskog saveza Oliver Birof koji je rekao da su igrači pogrešili.

Gundogan i Čan su kasnije uklonili svoje lajkove i u svojim izjavama potvrdili da su „pacifisti“.

St. Pauli je otišao najdalje – otpustio je svog igrača koji je podržao tursku ofanzivu na položaje Kurda u severoistočnoj Siriji.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.