“Mi režimo i ujedamo se, i ne interesuje nas šta se dašava oko nas…”: Čedomir Jovanović o dijalogu i političkom životu u Srbiji

2
Foto: Printscreen N1

“Mutirana, neodgovorna politika u Srbiji poslednjih 30 godina razara sve oko sebe, a sada i samu sebe”, ocenio je lider LDP Čedomir Jovanović gostujući na TV N1.

Govoreći o međustranačkom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca, on je rekao da ga je “sramota”.

 “Sramota me posle ove runde, ne mogu da odgovorim pristojno jer nije u redu da lažem, da kažem da je Srbija dan nakon našeg razgovora drugačija i bolja zemlja”, rekao je je Jovanović.

On je objasnio da kada je rekao da nije za tuču i ulicu, to je značilo da je previše dugo bio na ulici i zna da “tako nećemo naći sreću ni mir”.

“Odnosi će nakon svakog koraka na ulici biti još gori”, istakao je Jovanović.

“Srbija nije zemlja u kojoj smo sposobni da razgovaramo, mi režimo i ujedamo se i ne interesuje nas šta se oko nas dešava, i to radimo u ime ideala, jednakosti, slobode, pravde – a to ne postoji u toj politici”, naveo je on.

Govoreći o sastanku stranaka i evroparlemantaraca i političkom životu u Srbiji, Jovanović je rekao da je ljut, i da je problem na drugom mestu.

“Kako izbori u Srbiji mogu da budu regularni kad mi ne priznajemo nikakve izbore”, upitao je.

On je rekao da ga “baš briga što ga nazivaju lažnom opozicijom” i da ga to ne vređa.

“Žao mi je što nisu došli da razgovaramo, ali znam zašto nisu došli, nemamo iste interese, ja 30 godina guram glavu gde oni ne smeju da pogledaju”, kazao je.

Jovanović je rekao i da nemamo državu i da smo svi krivi za to.

“Dok tolerišemo Kosovo, žderaće nas nacionalizam, dok ga ne rešimo. Preduslov rešavanja kosovskog problema je da stanemo na svoje noge, da prihvatimo, preispitamo se, promenimo ono što je loše”, naveo je lider LDP i dodao da zna koliko je teško to rešiti.

2 KOMENTARA

  1. Gomila opštih mesta i priče “svi smo isti”.

    Ogromna sumnjiva imovina i svedočenja iz prve ruke da je Vučić tražio od Saše Radulovića, dok je bio ministar, da dodeli kredit za Čedinu Fidelinku, daje ovom čoveku kredibilitet morskog krastavca.

Comments are closed.