Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon koji je u poslednje vreme meta stalnih napada i pretnji različitih grupa koje u njemu vide simbol lošeg rada te institucije za borbu protiv koronavirusa, govorio je o svim akuelnim epidemiološkim temama tokom gostovanja na TV Prva.

On je detaljno objasnio šta su zahtevi Kriznog štaba.

„Jedini rezultat je sinergično sprovođenje raspusta koji bi sa dva vikenda trajao 9 dana i uvođenje 24h kovid propusnica da se ne bi okupljala ta ista mladež. Cilj je smanjenje kontakata i da nema prelivanja u škole i vraćanja toga nazad. Sa druge strane to je jedna mogućnost. Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija“, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je nakon sastanka sa načelnicima Školskih uprava rekao da će biti još razgovora o merama.

„Smatramo da je hitno neophodno da budu rigoroznije mere. Nemamo vremena da se vraćamo. Ove mere što sada pričamo poslate su u prvoj polovini aprila. Konačna odluka je na Vladi Srbije“, jasan je epidemiolog Kon.

A o šta je rekao o Vajber grupi Ivermektin?

„Po zakonu o lekovima što nije registrovano za lečenje ljudi, ne sme ni da se koristi za ljude. Sve dalje o leku ivermektin odbacujem kao malo verovatno. Ništa ne može da zameni vakcinaciju, to je doktrina“, zaključio je on.

„Sve dalje je ilegalno“.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.