“Mi bismo isto štrajkovali i da su pretučeni Boško Obradović ili Dragan Đilas. Ovde je stvar principa…”: Martinović nastavlja štrajk glađu

1
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/EV)

Narodni poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović rekao je večeras ispred Skupštine Srbije u Beogradu da će nastaviti da štrajkuje glađu dok tužilaštvo ne preduzme mere po Krivičnom zakonu protiv grupe koja je u petak izazvala incident ispred Skupštine.

Reako je da poslanici štrajkom glađu traže od pravosuđa da “počne da radi svoj posao” povodom, kako je naveo, “prebijanja poslanika Marjana Rističevića”.

“Tražimo da tužilaštvo prestane da bude pod ingerencijom (lidera Stranke slobode i pravde) Dragana Đilasa i da sluša sve šta im on kaže. Tražimo da tužioci konačno počnu da rade svoj posao… Ako (nasilje) može da se desi poslaniku, šta onda obični građani mogu da očekuju. (Građani) očekuje pravnu zaštitu… a mi se borimo da Srbija bude demokratska zemlja”, rekao je Martinović. 

Povodom skupa građana ispred Doma Narodne skupštine, gde su se odvojeno okupile i pristalice SNS i pristalice opozicionog Saveza za Srbiju, koji razmenjuju parole, rekao je da je to “demokratsko okupljanje”, da je uzvikivanje uvreda i zviždanja dozvoljeno u demokratskom društvu i da se do sada tamo nije desio ni jedan incident.

On je dodao da celog dana “nikome dlaka sa glave nije falila”, kao i da je Đilas nedavno bez problema uspeo da prođe pored skupštinskog obezbeđenja, kako bi razgovarao sa liderom “Dveri” Boškom Obradovićem, koji takođe štrajkuje gladju ispred zgrade parlamenta.

“Ovi ljudi koji su se okupili mirno protestuju, nije im palo na pamet da prebiju bilo koga, a ima ih tri puta više, mogli bi da ‘pojedu’ i Đilasa i Obradovića koliko ih ima. Mi bismo isto (štrajkovali) i da su pretučeni Boško Obradović ili Dragan Đilas. Ovde je stvar principa: Srbija mora da postane pravna država”, rekao je Martinović.

Martinović je dodao da on nastavlja štrajk, a da je poslanicu Sandru Božić koja mu se u pridružila u protestu, zamolio da prestane da štrajkuje gladju, ali da “nije siguran da će ga ona poslušati”.

1 KOMENTAR

  1. Ovde je stvar principa: Srbija mora da postane pravna država”, rekao je Martinović!

    Mora da sanjam, ovo više nije stvarnost! Neka me neko probudi.

Comments are closed.