METRO i TOS uručili Michelin priznanja

    0

    METRO Srbija i Turistička organizacija Srbije, zvanični partneri Michelina u Srbiji, uručili su priznanja Michelin Vodiča restoranima u okviru prve beogradske selekcije. Vlasnici i šefovi kuhinja restorana dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja će njihovim gostima jasno istaći kvalitet hrane i usluga koje nude.  

    U prvom Michelin Vodiču za Beograd preporučeno je 14 restorana: Bela Reka, Comunale Cafè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square. Od navedenih restorana oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po dobroj ceni, dobio je Iva New Balkan Cuisine. Restoran Bela reka je prepoznat i zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.   

    “Dolazak Michelin Vodiča u Srbiju je izuzetno priznanje i prilika za domaće ugostitelje, koji prave velike pomake na srpskoj gastronomskoj i turističkoj sceni. METRO, kao partner Michelin Vodiča širom sveta, ponosan je na činjenicu da je i partner gotovo svih nagrađenih beogradskih restorana. Za nas, kao veletrgovca koji snabdeva i podržava ugostitelje, ovo znači dodatnu odgovornost da nastavimo da nudimo domaće i svetske proizvode i usluge na najvišem nivou“, rekao je André Rinnensland, generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija. 

    “Ulazak Srbije na Michelin svetsku gastronomsku mapu je značajan ne samo za restorane koji su dobili Michelin oznake, već i za celokupnu ugostiteljsku privredu kao podsticaj daljem podizanju kvaliteta u cilju dostizanja visokih standarda i prepoznatljivosti na međunarodnoj sceni. Time se potvrđuje kvalitet naše ugostiteljske ponude, izjednačavajući je sa najboljim svetskim gastronomskim destinacijama. Ulazak u Michelin Vodič podiže vidljivost destinacije, obezbeđuje dodatnu medijsku pažnju i veći broj poseta turista“, istakla je Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije.