Metallica svira u čast omiljenog lika iz „Stranger Things“: “Edi, ovo je za tebe!”

0
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Netfliks je početkom meseca objavio poslednje dve epizode četvrte sezone popularne naučnofantastične horor serije “Stranger Things”. U jednoj od najupečatljivijih scena završnice serijala, lik Edija Munsona, u paralelnoj dimenziji poznatoj kao “Obrnuti svet”, na svojoj električnoj gitari svira hit benda Metallica “Master Of Puppets” kako bi privukao čudovišne, krvožedne šišmiše, i svojim prijateljima omogućio da neomatani dođu do glavnog negativca – Vekne, piše N1.

Epska scena ubrzo je postala viralna na internetu, a oduševljenje nije krila ni sama Metallica.

„Način na koji su braća Dafer (kreatori serije, prim. N1) koristili muziku u ‘Stranger Things’ oduvek je bio na najvišem nivou, tako da smo bili i više nego oduševljeni, ne samo što su iskoristili ‘Master of Puppets’ u seriji, već što su tako ključnu scenu izgradili oko nje“, napisao je bend na svom Instagramu nalogu.

„Goreli smo od želje da vidimo konačan rezultat, a kada jesmo, bili smo potpuno oduševljeni“, dodali su iz benda.

Ipak nisu se zadržali samo na rečima, već su se Džejms Hetfild, Lars Urlih, Kirk Hamet i Rob Truhiljo latili instrumenata i na TikToku uživo odsvirali „Master Of Puppets“ u čast Edija Munsona.

„Edi, ovo je za tebe!“, poručili su članovi benda Metallica.

Članovi Metallice pritom su nosili majice „Hellfire Club“ – fiktivnog kluba ljubitelja društvene igre „Lagumi i zmajevi“ kojim u seriji rukovodi upravo harizmatični Edi Munson.

Brbljivi metalac, neodoljivog osmeha, za kratko vreme je postao jedan od omiljenih likova serijala „Stranger Things“.

Edija u seriji igra mladi britanski glumac Džozef Kvin koji je izjavio da je slušao dosta metal muzike kako bi se pripremio za ulogu, naročito Metallicu i Black Sabath, posebno album „Master Of Reallity“.

Kao i u slučaju Kejt Buš koja već nedeljama gospodari svetskim top listama sa pesmom „Running Up That Hill“ – ključnom numerom četvrte sezone „Stranger Things“ – i hit Metallice iz 1986. je, zahvaljujući seriji, počeo da osvaja novu, mlađu publiku.

Tako se „Master Of Puppets“ popeo na 14. mesto globalne top liste striming servisa Spotify, dok Kejt Buš i dalje čvrsto drži prvu poziciju.