Kim Kardašijan se pojavila na crvenom tepihu Met Gala 2022. u haljini ukrašenoj kristalima koju je poslednji put nosila Merilin Monro pre šest decenija kada je pevala američkom predsedniku Džonu Kenediju za njegov rođendan. Met Gala, poznata po svojoj listi VIP gostiju i ekstravaganciji, obeležava otvaranje godišnje modne izložbe u Institutu za kostime Metropoliten muzeja umetnosti.

Ovogodišnja izložba, „U Americi: Antologija mode“, inspirisala je temu „pozlaćenog glamura“.

Interpretacija teme Kim Kardašijan došla je od „najameričkog šta možete da zamislite“. „A to je Merilin Monro“, rekla je za Vog.

„Za mene, najveći trenutak za Merilin Monro je kada je pevala Srećan rođendan JFK-u“, prenosi Gardijan.

Transformacija u MM zacrveni tepih Met Gala zahtevala je više od haljine Bob Mekija. „I ja sam želela fizičku promenu“, rekla je za Vog. Osim što je izbeljivala kosu u platinasto plavu boju, Kim Kardašijan je rekla da je izgubila 7 kilograma za manje od mesec dana da bi se „stala“ u haljinu.

„Bio je to takav izazov“, rekla je. „Bilo je to kao uloga. Bila sam odlučna da se uklopim. Nosila sam saunu odelo za mršavljenje dva puta dnevno, trčala na traci, potpuno izbacila sav šećer i sve ugljene hidrate i samo jela najčistije povrće i proteine“.

Nabavka haljine je takođe bila izazov. Komad je prodat 2016. za 4,8 miliona dolara i drži rekord za najskuplju haljinu prodatu na aukciji, kako je objavio Vog. Sada se obično čuva u trezoru sa kontrolisanom temperaturom u Riplijevom „Verovali li ne“ muzeju u Orlandu na Floridi, a haljina je privatnim avionom u pratnji čuvara prevezena do Kardašijanove kuće u Kalabasasu u Kaliforniji.

Kada je Merilin Monro nosila haljinu 1962. godine, haljinu – koju je dizajnirao Žan Luis na osnovu skice Boba Mekija – izazvala je pometnju.

„Danas svi nose prozirne haljine, ali tada to nije bio slučaj“, rekla je Kardašijan za Vog.

„U izvesnom smislu, to je originalna gola haljina. Zato je bilo tako šokantno“, dodala je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.