Met Dejmon zbog odbijanja uloge ostao bez 250 miliona dolara: “Ali moja deca jedu i dobro sam”

0
Foto Profimedia

Glumac Met Dejmon, 48-godišnji oskarovac, otkrio je kako je odbio ulogu Džejka Salija u megahitu Džejmsa Kamerona iz 2009. godine, Avataru, kao i da žali jer nije radio sa slavnim rediteljem. Ne samo da je propustio to jedinstveno iskustvo, već je izgubio i ogromnu potencijalnu zaradu.

“Džejms Kameron ponudio mi je Avatara. I kad mi je to ponudio, rekao je: ‘Sad me slušaj. Ne treba mi niko. Ne trebam ime za ovo, veliku zvezdu. Propustiš li ovo, pronaći ću nepoznatog glumca i daću ulogu njemu jer te film zaista ne treba. Ali ako prihvatiš ulogu, daću ti 10 odsto od zarade filma””, rekao je Dejmon u jednom intervjuu.

“Ispričao sam Džonu Krasinskom ovu priču dok smo pisali “Promised Land”. Rekao mi je: ‘Da si prihvatio tu ulogu, ništa u tvom životu ne bi bilo drugačije. Uopšte ništa ne bi bilo drugačije. Osim što bismo sad ovaj razgovor vodili u svemiru”. Tako da da, propustio sam više novca od većine glumaca zapravo”, prisetio se Dejmon.

GQ izračunao je kako bi Dejmon bio bogatiji za više od četvrt milijarde dolara s obzirom na to da je Avatar zaradio 2,79 milijardi dolara, prenose mediji. Bio je film s najvećom zaradom svih vremena, dok ga Avengersi ovog leta nisu skinuli s trona.

Dejmon se prisetio kako se snimanje Avatara poklapalo s njegovim serijalom o Bornu. Kameron mu je tokom razgovora rekao i kako je snimio samo šest filmova.

“Nisam shvatio to. Radi toliko retko, ali njegovi filmovi, sve ih znate. Shvatio sam da je odbijanje te uloge verovatno bila propuštena šansa da ikad radim s njim”, dodao je i rekao kako ga je to pogodilo i još uvek ga pogađa.

“Ali moja deca jedu i dobro sam”, našalio se.

Ulogu je na kraju dobio australijski glumac Sem Vortington, do tada nepoznat u Holivudu.