“Mere su rigorozne i biće saopštene sutra. Okupljanje na sahrani patrijarha veliki rizik, ali ne možemo zabraniti…”

1
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zaraze COVID-19 dr Predrag Kon rekao je da je danas na Kriznom štabu bila situacija u kojoj je medicinski deo štaba insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznih mera.

Naveo je da je medicinski deo štaba sastavio predlog i da je on dostavljen vladi, a on očekuje da će se to sutra i zvanično saopštiti, prenosi RTS.

Upozorio je i da virus “hara Srbijom”.

Povodom smrti patrijarha Irineja, rekao je da je sahrana u ovom trenutku veliki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

Apelovao je na sve one koji “imaju potrebu da isprate patrijarha da koriste zaštitu koja postiji, da vode računa o distanci i da izbegavaju svaku mogućnost da dođe do zaražavanja.

Istakao je da je “takav skup epidemiološki neprihvatljiv u ovom trenutku, ali da je to nešto što ne može da se zabrani”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

Jednogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.13.000 7.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Znaci u nedelju moze da se skupi hiljade..a ne daj boze da nekom umre neko bliznji ne sme vise od 5?!?sve mozete da ogranicite,ali u sutra i nedelju nista?!strasno..pa u c.gori su se i pozarazavali..sada opet isto da se dokusure..nemam reci i muka mi je od svega,

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime