“Mere su rigorozne i biće saopštene sutra. Okupljanje na sahrani patrijarha veliki rizik, ali ne možemo zabraniti…”

1
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zaraze COVID-19 dr Predrag Kon rekao je da je danas na Kriznom štabu bila situacija u kojoj je medicinski deo štaba insistirao da se ne može izaći sa sastanka bez rigoroznih mera.

Naveo je da je medicinski deo štaba sastavio predlog i da je on dostavljen vladi, a on očekuje da će se to sutra i zvanično saopštiti, prenosi RTS.

Upozorio je i da virus “hara Srbijom”.

Povodom smrti patrijarha Irineja, rekao je da je sahrana u ovom trenutku veliki rizik, i da je njegova dužnost da to kaže.

Apelovao je na sve one koji “imaju potrebu da isprate patrijarha da koriste zaštitu koja postiji, da vode računa o distanci i da izbegavaju svaku mogućnost da dođe do zaražavanja.

Istakao je da je “takav skup epidemiološki neprihvatljiv u ovom trenutku, ali da je to nešto što ne može da se zabrani”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Znaci u nedelju moze da se skupi hiljade..a ne daj boze da nekom umre neko bliznji ne sme vise od 5?!?sve mozete da ogranicite,ali u sutra i nedelju nista?!strasno..pa u c.gori su se i pozarazavali..sada opet isto da se dokusure..nemam reci i muka mi je od svega,

Comments are closed.