“Mere neće biti ublažene na narednoj sednici Kriznog štaba, ništa ne bi trebalo da se menja do Sretenja…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kona izjavio je danas da na narednoj sednici Kriznog šteba neće biti ublažene mere uvedene u borbi protiv epidemije korona virusa.

“Situacija je takva da mere nisu toliko restriktivne, više (blaže) od toga ne bi smele u ovoj situaciji. To je mišljenje čitavog medicinskog dela Kriznog štaba”, kazao je Kon za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Naveo je da medicinski deo Kriznog štaba razgovara o kriterijumima koji treba da se ispune kako bi mere bile ublažene.

Kon je kazao da je zadovoljan odzivom gradjana Srbije za vakcinaciju i dodao da će biti stvorena “barijera” za korona virus ukoliko se nastavi trenutnim tempom imunizacije.

“Rekao sam ranije da vakcinacijom do 1.000.000 ljudi pravimo kolektivni imunitet, ali pre svega štitimo živote. Kasnije, kad počnemo da se vakcinišemo još više, počećemo da isterujemo virus sa ovih prostora”, dodao je on.

Nije svejedno, kaže, da li je radno vreme dva sata duže.

“Za sada, bar do februara, nadam se da neće da se menja. Posle toga mislim, da do Sretenja ne bi trebalo ništa da se menja”, kaže Kon.

Glavni zadatak je sačuvati živote, ali, ističe, i kvalitet života.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ