Veliki kvar struje ostavio je Menhetn na nekoliko sati u mraku, a nisu radili ni podzemna železnica, kao ni reklame na Tajms skveru, otkazane su predstave na Brodveju, čak je i Džej Lo imala problem tokom koncerta u „Medison skver gardenu“, piše CNN. Ona je samo posle nekoliko minuta nastupa morala da se povuče i na Tviteru izvini posetiocima.

Zapadni deo Menhetna bez struje je ostao uveče, kada je pogođeno oko 73.000 korisnika, rekao je novinarima direktor kompanije Kon Edison (Con Edison) Džon Makavoj, koji je dodao da se radilo o „značajnom poremećaju“. Građani su na kraju završili na ulicama.

Iako su neki ostali zarobljeni u liftovima ili zgradama, nije bilo povređenih.

Mediji izveštavaju da je do nestanka struje došlo 19.45 po lokalnom vremenu, a postepeno je počela da se vraća tek posle 22 sata. Oko 23.00 sata pet od šest pogođenih električnih zona dobilo je struju a sat kasnije i šesta zona.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio u tom trenutku bio je u Ajovi, ali je saopštio da nadgleda situaciju i da je došlo do problema zbog načina napajanja.

Prekid struje bio je skoro potpun u pozorišnim kvartovima Brodvej i „Paklena kuhinja“, a dalje zapadno odatle prestala su da rade saobraćajna svetla i ugasili su se ogromni reklamni panoi na Tajms skveru. Jedino svetlo bila su policijska i vatrogasna vozila. Nekoliko minuta samo posle nestanka struje neki prolaznici počeli su da regulišu saobraćaj a pozorišna trupa mjuzikla „Come from Away“, kao i hor koji je nastupao u Karnegi Holu, izašli su na trotoar da nastave predstavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.