Menadžment Due Lipe pomaže Velikoj Britaniji u izboru kandidata za Evroviziju

0

Pošto je Velika Britanija ponovo završila ovogodišnje evrovizijsko takmičenje sa nula bodova, i nakon niza razočaranja, odlučeno je da se drugačije bira britanski kandidat za takmičenje 2022. godine.

U svakom slučaju, morale su da se naprave promene, pa će tim koji stoji iza pop zvezda Due Lipe i Lane Del Rej ove godine izabrati britanskog kandidata za takmičenje 2022. godine. Tap menadžment koji takođe brine o Eli Gulding i Dermotu Kenediju, pozvao je muzičku industriju da u četvrtak krene sa razmatrenjem iskusnih izvođača uživo. Kompanija planira da okupi odbor glavnog tima i angažovala je Lipu i Ser Eltona Džona, piše Gardijan.

To znači da izdavačka kuća BMG više neće biti uključena u odabir.

Ben Mevson, suosnivač Tap-a, rekao je da će koristiti Evroviziju „za autentično odražavanje i slavljenje bogatog, raznovrsnog i svetskog muzičkog talenta“ po kojem je Velika Britanija poznata.

On je dodao: “Dugi niz godina smo bili svedoci da Ujedinjeno Kraljevstvo ne radi onako kako bismo želeli, kada je pop muzika nešto u čemu se obično ističemo. Jednostavna činjenica je da je vreme da pokažemo šta možemo i sjajan muzički talenat koji imamo – na kraju ne možemo kriviti politiku”.

Lipa je rekla da je “srećna što pozajmila menadžera za tu stvar…”. “Bodriću ih!”, dodaje.

Džon jee dodao da je Evrovizija “divna prilika za nas da još jednom podsetimo svet na dubinu i raznolikost našeg talenta”.

Ne samo da je Velika Britanija zauzela poslednje mesto na poslednja dva takmičenja za Evroviziju, već nijedan učesnik iz Velike Britanije nije ušao u prvih 10 od Džejd Juen 2009.

Ove godine postojala je zabrinutost da je veliki poraz pevača Džejmsa Njumana sveo na “zlu krv” zbog Bregzita.

Elesder Rendal, predsednik britanskog ogranka mreže obožavalaca Evrovizije, rekao je za Gardijan da je “oprezno optimističan u pogledu najave – iako su ranije imali mnogo lažnih”.

Rendal je rekao da je kvalitet pesme važniji od bilo koje rute za njen izbor. “Nadam se da će Tap identifikovati nešto što se zaista ističe, a ne nešto što je napisao odbor. Kao što su pokazali nedavni pobednici, ne postoji evrovizijski stil”.