Saopštenje da će poznati glumac Mel Gibson, inače poznat po antisemitskim izjavama, tumačiti lik Vajloa Rotšilda u novom filmu o imućnoj porodici inspirisanoj pravom dinastijom Rotšild, izazvalo je osudu javnosti.

Film čiji je radni naslov „Rotšild“ ponuđen je kupcima u Kanu, a opisuje se kao „crna komedija“ i „priča o moći i bogatstvu ispunjena akcijom“. Šaja Labaf takođe će igrati u filmu pored Gibsona, a tumačiće Beketa Rotšilda. Gardijan piše da scenario za novi film podseća na britansku komediju „Kinds Hearts and Coronets“ iz 1949. godine, te da je radnja smeštena među njujorškim bogatašima čije je prezima identično imenu jevrejske bankarske dinastije koja je meta antisemtiskih napada.

Iako etnicitet porodice o kojoj govori film još uvek nije preciziran, činjenica da se radi o porodici koja je nastala po ugledu na prave Rotšilde izazvala je negodovanje javnosti zbog Gibsonovih izjava o Jevrejima. Poznati glumac je 2006. godine kritikovan zbog antisemitskog govora protiv policajca koji ga je uhapiso u Kaliforniji, a iako se kasnije izvinio zbog svojih reči, jedan scenarista ga je 2012. godine optužio da „mrzi Jevreje“. Dve godine kasnije na snimku je zabeleženo kako koristi rasistički jezik u glasovnoj poruci koju je ostavio svojoj bivšoj partnerki Oksani Grigorijevoj. On je zatim 2016. godine kontroverzu zbog događaja iz 2006. godine koja nije jenjavala opisao kao „nepoštenu“ i „stvar iz prošlosti“.

Na društvenim mrežama prisutni su komentari da je zbor Gibsona za ulogu u novom filmu „jeziv“ i „šokantan“.

Komentara

  1. Anonimni
    15. maja 2019. 00:25

    Ko nije jevrejin on je antisemit

  2. Maxy
    15. maja 2019. 15:33

    Oni kanda nemaju osećaj za bratstvo i pokajanje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.